Η Google καταργεί την υποστήριξη των Υπηρεσιών Play για το Android Jelly Bean

Η Google καταργεί την υποστήριξη των Υπηρεσιών Play για το Android Jelly Bean

Η Google ανακοίνωσε το Android Jelly Bean τον Ιούνιο του 2012. Η ενημέρωση καλύπτει όλες τις εκδόσεις Android 4.1 έως 4.3.1 που κυκλοφόρησαν το 2013 και ακολούθησε η έκδοση 4.4, που ονομάστηκε “KitKat”. Τώρα, μετά από εννέα χρόνια υποστήριξης, η εταιρεία καταργεί επιτέλους την υποστήριξη των Υπηρεσιών Play για το λειτουργικό σύστημα.

 Η Google εξήγησε ότι το Android Jelly Bean είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε λιγότερο από το 1% των ενεργών συσκευών και θεωρώντας ότι το λειτουργικό σύστημα δεν υποστηρίζει πολλές σύγχρονες δυνατότητες, οι προγραμματιστές πρέπει να αφιερώσουν πολύ χρόνο σε λύσεις. Ως εκ τούτου, καταργεί την υποστήριξη για τις Υπηρεσίες Google Play σε αυτήν τη γεύση του λειτουργικού συστήματος. Η έκδοση APK 21.30.99 που έχει προγραμματιστεί για κυκλοφορία τον Αύγουστο θα είναι η τελευταία υποστηριζόμενη έκδοση.

Αυτή η αλλαγή επηρεάζει τους προγραμματιστές που χρησιμοποιούν τα επίπεδα API 16, 17, 18 ως την ελάχιστη έκδοση στο SDK τους. Ενώ η λειτουργικότητα που υπάρχει σε υπάρχουσες εκδόσεις του SDK θα συνεχίσει να λειτουργεί, νεότερα στοιχεία ενδέχεται να μην υποστηρίζουν αυτά τα επίπεδα API, πράγμα που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές θα χτυπηθούν με σφάλματα κατά την προσπάθεια δημιουργίας της εφαρμογής τους.

Υπάρχουν δύο λύσεις για αυτό το πρόβλημα. Το πρώτο και προφανές είναι να αλλάξετε το ελάχιστο επίπεδο SDK σε 19. Ο αντίκτυπος αυτού είναι ότι οι χρήστες σε Android Jelly Bean και παλαιότερες συσκευές δεν θα μπορούν να δουν ή να κατεβάσουν ενημερώσεις στην εφαρμογή. Ωστόσο, δεδομένου του λίγου αριθμού χρηστών που χρησιμοποιούν ενεργά αυτές τις συσκευές, η Google δεν πιστεύει ότι αυτός ο αντίκτυπος θα είναι τεράστιος. Ο δεύτερος τρόπος αντιμετώπισης περιλαμβάνει τη δημιουργία πολλαπλών εκδόσεων της εφαρμογής σας. Η μία έκδοση για σύγχρονες συσκευές και η άλλη για παλαιά smartphone..  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *