Το TikTok θα εφαρμόσει την αυτοματοποιημένη εποπτεία περιεχομένου στις ΗΠΑ και τον Καναδά

Το TikTok θα εφαρμόσει την αυτοματοποιημένη εποπτεία περιεχομένου στις ΗΠΑ και τον Καναδά

H κινεζική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, TikTok, παρουσίασε τη νέα διαδικασία εποπτείας περιεχομένου για τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται τώρα να εφαρμόσει την αυτοματοποιημένη μέθοδο για τον εντοπισμό και την κατάργηση του “παραβατικού περιεχομένου” στις δύο μεγαλύτερες χώρες της Βόρειας Αμερικής. Ισχυρίζεται ότι το αυτοματοποιημένο σύστημα έχει δοκιμαστεί σε άλλες αγορές και έχει ποσοστό ακρίβειας 95%.

Ο επικεφαλής της ασφάλειας των ΗΠΑ του TikTok, Eric Han, δηλώνει ότι στο υπάρχον σύστημα, οι κανόνες εποπτείας περιεχομένου επιβάλλονται από την ομάδα που εδρεύει στις ΗΠΑ. Οτιδήποτε επισημαίνεται από την κοινότητα ελέγχεται από έναν άνθρωπο για περαιτέρω δράση. Ενώ αυτή η διαδικασία είναι αποτελεσματική, είναι αρκετά χρονοβόρα. Για να το καταστήσει αποτελεσματικό, η θυγατρική της ByteDance σχεδιάζει να οπλίσει τους αλγόριθμους με την εξουσία να διαγράψει περιεχόμενο αμέσως μετά τη μεταφόρτωσή του. Το σύστημα αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες.

TikTok moderation

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η διαγραφή βάσει μηχανής θα προορίζεται για κατηγορίες όπου το σύστημα έχει τον υψηλότερο βαθμό ακρίβειας. Αυτό περιλαμβάνει “ασήμαντη ασφάλεια, γυμνό για ενήλικες και σεξουαλικές δραστηριότητες, βίαιο και γραφικό περιεχόμενο και παράνομες δραστηριότητες και ελεγχόμενα προϊόντα”.

Για τομείς όπου το περιεχόμενο   έχει σημασία, το ByteDance ελπίζει να βελτιώσει περαιτέρω την τεχνολογία του για καλύτερη κρίση. Μέχρι τότε, οι TikTokers θα πρέπει να βασίζονται στον υπάρχοντα μηχανισμό προσφυγής για να ζητήσουν ανθρώπινη παρέμβαση. Εκτός από την αποτελεσματικότητα, η εταιρεία ελπίζει ότι η κίνηση θα σώσει την ομάδα ασφαλείας από την παρακολούθηση ενοχλητικών βίντεο του TikTok

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *