Η Amazon ελπίζει να παρακολουθεί τις συνήθειες ύπνου σας με το νέο αισθητήρα

Η Amazon ελπίζει να παρακολουθεί τις συνήθειες ύπνου σας με το νέο αισθητήρα

Το τελευταίο Nest Hub της Google μπορεί να μην είναι η μόνη συσκευή που θα παρακολουθεί τον ύπνο σας χρησιμοποιώντας ραντάρ. Το Bloomberg αναφέρει ότι η Amazon έχει λάβει άδεια από την FCC για να της επιτρέψει να χρησιμοποιεί ραντάρ 60GHz για παρακολούθηση ύπνου. Όπως και με την τεχνολογία της Google, θα μπορούσατε να ελέγξετε για προβλήματα ύπνου χωρίς να χρειαστεί να φορέσετε μια συσκευή όπως το Halo band.

Η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για πλοήγηση με κίνηση, ειδικά για άτομα με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα ομιλίας που θα τους εμπόδιζαν να χρησιμοποιούν συμβατικές εντολές.  

Η Amazon δεν παρείχε πολλές ενδείξεις για τα προϊόντα που θα χρησιμοποιούσαν παρακολούθηση ραντάρ, αλλά περιέγραψε τις συσκευές ως “μη κινητές”. Με άλλα λόγια, είναι πιο πιθανό να είναι συσκευές Echo που παρακολουθούν το υπόλοιπό σας από το κομοδίνο σας.

Δεν είναι βέβαιο πότε η Amazon μπορεί να στείλει υλικό εξοπλισμένο με ραντάρ, αν και το πρόσφατο Echo Show κυκλοφορεί χωρίς αυτόν τον εξοπλισμό υποδηλώνει ότι θα μπορούσατε να περιμένετε λίγο.

Ωστόσο, η Amazon έχει ισχυρά κίνητρα για να ενημερώσει τη γραμμή συσκευών της και ένα είναι ο ανταγωνισμός με την Google.  Ο γίγαντας του Διαδικτύου κάνει μεγάλη ώθηση σε θέματα  υγεία μεταξύ του Halo και υπηρεσιών όπως το Amazon Pharmacy. Η παρακολούθηση ύπνου με βάση το ραντάρ θα μπορούσε να κάνει το Echo ένα πολύτιμο εργαλείο υγείας, όχι μόνο έναν εύχρηστο σύντροφο για την αναπαραγωγή μουσικής ή τον έλεγχο του έξυπνου σπιτιού σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *