Ο Firefox 90 ξεκινά με SmartBlock 2.0 και βελτιώσεις σε   Windows

Ο Firefox 90 ξεκινά με SmartBlock 2.0 και βελτιώσεις σε Windows

Η Mozilla ανακοίνωσε την έναρξη του Firefox 90 σήμερα, φέρνοντας μαζί του βελτιώσεις στον Firefox σε Windows, το λογισμικό WebRender και το χειρισμό του SmartBlock των Facebook tracker. Όσοι χρησιμοποιούν Windows λαμβάνουν επίσης ένα νέο μενού Firefox που βοηθά στον εντοπισμό ζητημάτων συμβατότητας που προκαλούνται από εφαρμογές τρίτων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του Firefox στο σύστημά σας.

Ίσως το χαρακτηριστικό που θα επηρεάσει τους περισσότερους χρήστες είναι η εισαγωγή του SmartBlock 2.0 που βελτιώνει την ιδιωτική περιήγηση. Σε αυτήν την ενημέρωση, τα εργαλεία του Facebook αποκλείονται για να σταματήσουν να σας παρακολουθούν στον Ιστό, αλλά εάν αποφασίσετε να συνδεθείτε με το Facebook σε οποιονδήποτε ιστότοπο, τα σενάρια φορτώνονται με τον κατάλληλο χρόνο για να κάνουν την εμπειρία περιήγησής σας πιο ομαλή.

Τα άτομα στα Windows θα αποκτήσουν επίσης μερικές ωραίες δυνατότητες σε αυτήν την ενημέρωση. Από τώρα και στο εξής, ο Firefox δεν χρειάζεται να εκτελεί για λήψη νέων ενημερώσεων του προγράμματος περιήγησης, αλλά μπορούν να εφαρμοστούν στο παρασκήνιο ενώ ο Firefox είναι κλειστός. Ο Firefox για Windows περιλαμβάνει επίσης : about:third-party  (προσβάσιμο από τη γραμμή διευθύνσεων URL) που βοηθά στον εντοπισμό τυχόν ζητημάτων συμβατότητας που προκαλούνται από προγράμματα τρίτων που ενδέχεται να προκαλούν προβλήματα στον Firefox.

Από το Firefox 67, η Mozilla κυκλοφορεί το WebRender σε όλο και περισσότερες εγκαταστάσεις του Firefox. Με τον Firefox 90, οι χρήστες χωρίς WebRender με επιτάχυνση υλικού θα μεταβούν τώρα σε λογισμικό WebRender το οποίο έχει βελτιώσει την απόδοση σε αυτήν την ενημέρωση. Με το λογισμικό WebRender, ακόμη και η περιήγηση με τον Firefox σε έναν λιγότερο ισχυρό υπολογιστή θα πρέπει να είναι καλύτερη.

Ο Firefox θα πρέπει να ενημερώνεται αυτόματα σε συστήματα Windows και macOS, αλλά μπορείτε να επιβάλετε την ενημέρωση μεταβαίνοντας στο Μενού> Σχετικά με τον Firefox> Βοήθεια. Όσοι χρησιμοποιούν το Linux θα πρέπει να περιμένουν την ενημέρωση του διαχειριστή πακέτων για να τους επιτραπεί η λήψη της ενημέρωσης. Εάν δεν διαθέτετε Firefox, μπορείτε να το κατεβάσετε από τον ιστότοπο  του Firefox.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *