Η Κούβα μπλοκάρει την πρόσβαση στο Facebook και το Telegram ως απάντηση σε διαδηλώσεις

Η Κούβα μπλοκάρει την πρόσβαση στο Facebook και το Telegram ως απάντηση σε διαδηλώσεις

Καθώς συνεχίζονται διαμαρτυρίες στην Κούβα σχετικά με τον χειρισμό της πανδημίας από κοροναϊούς και τις γύρω οικονομικές επιπτώσεις, η κυβέρνηση της Κούβας προχώρησε να περιορίσει την πρόσβαση σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και μηνυμάτων. Σύμφωνα με το NetBlocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, το Facebook, το Instagram, το WhatsApp και το Telegram έχουν αποκλειστεί τουλάχιστον εν μέρει στο νησί της Καραϊβικής από τη Δευτέρα. 

Από την Τρίτη το απόγευμα, φαίνεται ότι οι περιορισμοί εξακολουθούν να ισχύουν, με το Reuters να αναφέρει ότι οι άνθρωποι στην Αβάνα δεν έχουν πρόσβαση σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας αυτή τη στιγμή. Έχουμε επικοινωνήσει με το Facebook και το Telegram για επιβεβαίωση σχετικά με τις διακοπές λειτουργίας και θα ενημερώσουμε αυτό το άρθρο όταν ακούσουμε από τις εταιρείες.

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω κινητού είναι σχετικά νέα για την Κούβα. Μόνο στα τέλη του 2018 άρχισε να λειτουργεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας σε ολόκληρο το νησί. Εκείνη την εποχή, ο Πρόεδρος Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, οι πολιτικοί διαδηλωτές απαιτούν παραίτηση, είπε ότι η μεγαλύτερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα βοηθούσε τους Κουβανούς να «υπερασπιστούν την επανάστασή τους» Ωστόσο, η προσέγγιση της Κούβας στη διαφωνία δεν είναι νέα. Έχουμε δει κυβερνήσεις σε χώρες όπως το Mynamar και το Ιράν να χρησιμοποιούν παρόμοιες στρατηγικές όταν αντιμετώπισαν διαμαρτυρίες στο παρελθόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *