Η Xiaomi προσπερνάει την Apple για να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone στον κόσμο

Η Xiaomi προσπερνάει την Apple για να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone στον κόσμο

Η εταιρεία Canalys, κυκλοφόρησε την προκαταρκτική της έκθεση για την παγκόσμια αγορά smartphone. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η Samsung διατήρησε τη θέση της numero uno το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι αυτής της αναφοράς είναι ότι η κινεζική μάρκα Xiaomi έχει ξεπεράσει την Apple για να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone στον κόσμο  .

Η αγορά smartphone, στο σύνολό της, δείχνει ένα σημάδι ανάκαμψης με αύξηση 12% το 2ο τρίμηνο του 2021. Η Samsung κράτησε το στέμμα της με μερίδιο αγοράς 19%. Η Xiaomi ήρθε σε ένα δεύτερο δευτερόλεπτο με μερίδιο 17 τοις εκατό λόγω της επιβλητικής αύξησης του 83 τοις εκατό. Η Apple υποχώρησε στην τρίτη θέση με μερίδιο 14 τοις εκατό και μόλις ένα τοις εκατό ανάπτυξη. Η τέταρτη και η πέμπτη θέση κατέλαβαν οι θυγατρικές της BBK electronic Oppo και Vivo με μερίδιο 10 τοις εκατό η καθεμία. Εάν θεωρείτε αυτές τις εταιρείες ως ενιαία οντότητα, η BBK electronics διεκδικεί την τρίτη θέση, ωθώντας την Apple κάτω στην τέταρτη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόθεμα της Xiaomi ανήκει κυρίως στο τμήμα προϋπολογισμού. Σε σύγκριση με την Apple, η μέση τιμή πώλησης της Xiaomi είναι περίπου 75% φθηνότερη. Για να αυξήσει τα έσοδά της, η κινεζική εταιρια θα ζητήσει τις  καλύτερες πωλήσεις σε ακριβότερες συσκευές όπως το Mi 11 Ultra  . Σύμφωνα με τους Canalys, η σημαντική αύξηση των πωλήσεων της Xiaomi προήλθε από τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και τη Δυτική Ευρώπη. Η ταχεία ανάπτυξη της Xiaomi μπορεί να αποδοθεί στον αγώνα της Huawei που προκλήθηκε από τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *