Το Android TV αποκτά νέες δυνατότητες Google TV

Το Android TV αποκτά νέες δυνατότητες Google TV

Όταν η Google παρουσίασε μια νέα μορφή τηλεόρασης πέρυσι, υποσχέθηκε να φέρει μια σύγχρονη διεπαφή στο Chromecast και κατά συνέπεια σε αρκετές συσκευές. Προκάλεσε επίσης μεγάλη σύγχυση σχετικά με το τι θα συνέβαινε στο λειτουργικό σύστημα Android TV, το οποίο τροφοδοτεί εκατοντάδες μοντέλα streaming sticks, τηλεοράσεων και άλλων. Αυτές οι παλαιότερες συσκευές δεν έλαβαν τη νέα διεπαφή του Google TV, αλλά η εταιρεία άρχισε να κυκλοφορεί κάποιες ενημερώσεις που κάνουν το Android TV να μοιάζει περισσότερο με τη νέα διάταξη, όπως μια ανανεωμένη εμφάνιση και μια καρτέλα Discover. Σήμερα, η Google προσθέτει νέα εργαλεία στο Android TV για να το κάνει να μοιάζει περισσότερο με το Google TV: Λίστα παρακολούθησης, συντονισμός προτάσεων και σελίδες λεπτομερειών.

Με αυτήν την ενημέρωση, μπορείτε πλέον να προσθέσετε τίτλους στη λίστα παρακολούθησής σας σε όλο το σύστημα Android TV, είτε πατώντας παρατεταμένα την επιλογή σας και πατώντας “Προσθήκη στη λίστα παρακολούθησης” είτε πατώντας την επιλογή Λίστα παρακολούθησης στη σελίδα λεπτομερειών της εκπομπής. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στη λίστα από το τηλέφωνο ή τον φορητό υπολογιστή σας μέσω της Αναζήτησης Google ή στην εφαρμογή TV. Τα αποθηκευμένα στοιχεία σας θα εμφανίζονται στη σειρά στην καρτέλα Discover. 

Η εταιρεία τροποποίησε επίσης τις σελίδες λεπτομερειών κάθε εκπομπής προσθέτοντας τρέιλερ που παίζουν αυτόματα όταν επιλέγετε κάθε τίτλο, παρόμοιο με τον τρόπο δημιουργίας υπηρεσιών όπως το Netflix. Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε στις Ρυθμίσεις (στην Αρχική οθόνη στις Προτιμήσεις συσκευής απενεργοποιώντας την επιλογή “Ενεργοποίηση προεπισκοπήσεων βίντεο”). 

Θα βρείτε επίσης έναν νέο τρόπο να πείτε στην Google τι να σας δείχνει (και το μίσος) στις ρυθμίσεις της αρχικής οθόνης – αναζητήστε τις προτιμήσεις περιεχομένου και μετακινηθείτε στους τίτλους που εμφανίζονται. Επιπλέον, υπάρχει μια κάρτα στην καρτέλα Discover που αναφέρει “Βελτιώστε τις προτάσεις σας” που θα σας επιτρέψουν να συντονίσετε τις προτιμήσεις σας και μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ “Περισσότερα όπως αυτό” ή “Λιγότερο σαν αυτό” για κάθε εκπομπή. Μόλις τελειώσετε, το σύστημα θα ενημερώσει τις προτάσεις του για εσάς στη σελίδα Discover.

Όσοι χρησιμοποιούν ήδη ένα Chromecast με το Google TV θα βρουν αυτές τις λειτουργίες οικείες και εκείνες με παλαιότερες συσκευές Android TV δεν χρειάζεται να περιμένουν πολύ για να τις αποκτήσουν. Η Google είπε ότι οι ενημερώσεις θα φτάσουν σε συσκευές Android TV “από αυτήν την εβδομάδα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *