Το Chrome 92 έρχεται σήμερα, καταργεί τη διαμόρφωση του χειριστή πληρωμών, βελτιώνει τα PWA

Το Chrome 92 έρχεται σήμερα, καταργεί τη διαμόρφωση του χειριστή πληρωμών, βελτιώνει τα PWA

To Chrome 91 κυκλοφόρησε τον Μάιο με ένα βελτιωμένο API πρόσβασης συστήματος αρχείων και υποστήριξη για την αυτόματη μεταφορά κωδικών πρόσβασης μίας χρήσης (OTP) από SMS σε iframes πολλαπλής προέλευσης στον ιστό . Σήμερα, το Chrome 92 θα κυκλοφορήσει στο κανάλι Stable και, κυρίως, βελτιώνει τη συμπεριφορά των PWA και καταργεί τη διαμόρφωση ενός χειριστή πληρωμών.

Το Chrome στο παρελθόν επέτρεπε στους διαχειριστές πληρωμών να λαμβάνουν συμβάντα για το “αίτημα πληρωμής”, αρκεί να έρθουν μέσω τυποποιημένων αναγνωριστικών μεθόδου πληρωμής, όπως tokenized-card ή  βασική κάρτα. Ωστόσο, η εταιρεία παρατήρησε ότι επειδή αυτές οι υπηρεσίες δεν έχουν δικές τους λίστες που επιτρέπουν ρητά ή αποκλείουν την πρόσβαση και μπορούν να παραμένουν σιωπηλά, μπορούν να παραπλανήσουν και να μπερδέψουν έναν χρήστη που λαμβάνει ένα αναδυόμενο παράθυρο για έναν ασαφή χειριστή πληρωμών, παρόλο που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν μια συναλλαγή με την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα που είναι ήδη αποθηκευμένη στο πρόγραμμα περιήγησης. Ως εκ τούτου, αυτή η δυνατότητα καταργείται.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες εστιασμένες στους προγραμματιστές σε αυτήν την έκδοση επίσης. Μετά από αρκετές αιτήσεις, ο χώρος χρώματος Display P3 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός καμβά 2D. Ενώ η σύμβαση είναι sRGB, δεν είναι αρκετή για τις περισσότερες σύγχρονες οθόνες, άρα και αυτή τη βελτίωση δεν θα είναι .  

Υπάρχουν επίσης βελτιώσεις προσβασιμότητας για όσους χρησιμοποιούν προγράμματα ανάγνωσης οθόνης. Συνήθως, οι συσκευές ανάγνωσης οθόνης με οθόνες αφής διαθέτουν λειτουργία “εξερεύνησης αφής” στην οποία οι χρήστες μπορούν να πατήσουν στην οθόνη και να λάβουν σχόλια ανάλογα με το στοιχείο που αγγίζουν. Ωστόσο, η Google λέει ότι αυτή η δυνατότητα δεν είναι πάντα επιθυμητή, οπότε τώρα οι προγραμματιστές μπορούν να προσθέσουν ένα στοιχείο HTML “aria-touchpassthrough” που θα επιτρέπει στις κινήσεις να μην λαμβάνουν σχόλια όταν εφαρμόζονται.  

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που οι προγραμματιστές θα βρουν ιδιαίτερα χρήσιμο είναι η βελτίωση της μεθόδου που ονομάζεται Intl.DateTimeFormat (), η οποία μπορεί τώρα να χειριστεί ώρες όπως “1 το απόγευμα” και “6 το βράδυ”. Αυτό συμβαδίζει με αυτό που ήδη προσφέρεται σε Java και C ++. Πριν από αυτήν τη δυνατότητα που προσφέρεται εγγενώς, οι προγραμματιστές έπρεπε είτε να μορφοποιήσουν τον χρόνο από την πλευρά του διακομιστή είτε να μεταφέρουν τις αντιστοιχίσεις από τον διακομιστή στον πελάτη. Ομοίως, το Intl Locale Info API, το οποίο προτείνεται επί του παρόντος στο Stage ECMAScript TC39, υποστηρίζεται πλέον στο Chrome 92 για την έκθεση πληροφοριών τοπικής εμβέλειας . Στο ίδιο πνεύμα, μια σχετική μέθοδος ευρετηρίου που ονομάζεται () έχει εισαχθεί για Array, String και Typed Arrays.

Γίνονται βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο το χρονοδιάγραμμα πόρων χειρίζεται σημαίες μολυσμένης προέλευσης. Για να μπορέσουν οι προγραμματιστές να δημιουργήσουν πιο ασφαλείς εφαρμογές, το crypto.randomUUID () εισάγεται για τη δημιουργία UUID που είναι συμβατά με το RFC 4122.

Οι προγραμματιστές ιστού θα χαρούν να μάθουν ότι το Chrome 92 περιέχει μια πρόταση για ένα σενάριο API κοινόχρηστων μεταβιβάσεων που επιτρέπει ομαλές μεταβάσεις για εφαρμογές μίας σελίδας (SPA) και εφαρμογές πολλαπλών σελίδων (MPA) χωρίς να απαιτείται μεγάλη προσπάθεια.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που σίγουρα θα ευχαριστήσει τόσο τους κατασκευαστές συσκευών Bluetooth όσο και τους τελικούς χρήστες τους είναι ότι ο πρώτος πλοηγός Chrome ο οποίος θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί αναγνωριστικά προμηθευτή και προϊόντων για να εμφανίζει μόνο τις συσκευές Bluetooth στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό σημαίνει ότι η διεπαφή χρήστη θα είναι δυνητικά λιγότερο ακατάστατη εάν εφαρμόζεται αυτό το φίλτρο αντί να εμφανίζονται όλες οι κοντινές συσκευές.

Τέλος, οι Progressive Web Apps (PWA) μπορούν πλέον να εγγραφούν ως προεπιλεγμένοι χειριστές συγκεκριμένων διευθύνσεων URL μέσω του δηλωτικού εγκατάστασης. Αυτό όχι μόνο θα βελτιώσει την εμπειρία του τελικού χρήστη, αλλά και θα αυξήσει την ανιχνευσιμότητα ενός PWA.

Το Chrome 92 θα κυκλοφορήσει αργότερα σήμερα. Εάν δεν ενημερώνεται αυτόματα στην έκδοση 92 για εσάς καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, μεταβείτε στη Βοήθεια> Σχετικά με το Google Chrome για να ενεργοποιήσετε την ενημέρωση μόλις γίνει διαθέσιμη. Επόμενο είναι το Chrome 93 που βρίσκεται επί του παρόντος στο κανάλι Dev, που έχει προγραμματιστεί να φτάσει στο Beta στις 29 Ιουλίου, με αναμενόμενη κυκλοφορία στις 31 Αυγούστου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *