Το Facebook αποκλείει επιτέλους το hashtag “vaccines kill”

Το Facebook αποκλείει επιτέλους το hashtag “vaccines kill”

Η πανδημία COVID-19 προκάλεσε τον έλεγχο των μηνυμάτων των κοινωνικών μέσων που στρέφονται κατά των εμβολίων. Ωστόσο,  , μια νέα έκθεση ισχυρίζεται ότι το Facebook εξακολουθεί να μην διαγράφει ακόμη και την πιο εμπρηστική παραπληροφόρηση. Όπως πρόσφατα και την περασμένη εβδομάδα, οι αναρτήσεις που περιείχαν το hashtag #VaccinesKill ήταν ακόμα ενεργές στο κοινωνικό δίκτυο, σύμφωνα με το CNN

Το hashtag #VaccinesKill  απαγορεύτηκε και από το ανήκει στο Facebook Instagram που σχεδόν δύο χρόνια πριν. Αυτή η ενέργεια ακολούθησε τη δέσμευση του Facebook να καταργήσει τις ψεύτικες πληροφορίες για τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων των ψευδών ισχυρισμών ότι προκαλούν αυτισμό και άλλες ασθένειες .

 Η εταιρεία είπε στο CNN ότι δεν έλαβε μέτρα κατά του hashtag #VaccinesKill στο παρελθόν, καθώς δεν πληρούσε το όριό της. Το Facebook εξήγησε ότι καθορίζει εάν ένα hashtag παραβιάζει τις πολιτικές του εξετάζοντας πολλούς παράγοντες, όπως τον τύπο και τη διάδοση του περιεχομένου στο οποίο εμφανίζεται. “Τώρα, το hashtag #vaccineskill στο Facebook παραβιάζει τις πολιτικές μας κατά της παραπληροφόρησης σχετικά με το COVID-19 και τα εμβόλια και το έχουμε αποκλείσει από την αναζήτηση “, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *