Η GM ανακαλεί τα Bolt EVs  για μία ακόμη φορά γιατί κινδυνεύει  να πιάσει φωτιά

Η GM ανακαλεί τα Bolt EVs για μία ακόμη φορά γιατί κινδυνεύει να πιάσει φωτιά

Η GM δημοσίευσε δεύτερη ανάκληση για το 2017-2019 ΕΕΥ Bolt λόγω πιθανά ζητήματα φωτιάς. Η εταιρεία λέει ότι σκοπεύει να αντικαταστήσει ελαττωματικές μπαταρίες, αλλά μέχρι να το κάνει, συμβουλεύει τους πελάτες της Bolt να περιορίσουν τη φόρτισή τους έως και 90 τοις εκατό και να μην φτάσουν κάτω από τα 70 μίλια της εμβέλειας. Επαναλαμβάνει επίσης μια πρόταση από την περασμένη εβδομάδα  να σταματήσει η στάθμευση σε εσωτερικούς χώρους και να μην αφήσετε το αυτοκίνητο να φορτίσει όλη τη νύχτα χωρίς επίβλεψη. Αυτή η τελευταία ανάκληση ακολουθεί παρόμοια από τον περασμένο Νοέμβριο, όπου η GM ανακάλεσε περισσότερα από 68.000 αυτοκίνητα.

Η εταιρεία προτείνει επίσης ότι οι πελάτες της Bolt επισκέπτονται τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο της Chevy EV για να λάβουν το προηγμένο λογισμικό διαγνωστικών, το οποίο θα πρέπει να τους ειδοποιήσει για τυχόν μελλοντικά προβλήματα μπαταρίας. Η Hyundai, η οποία προμηθεύει επίσης μπαταρίες από την LG Chem όπως η GM, κατέληξε να αντικαταστήσει περισσότερες από 75.000 μπαταρίες για το Kona EV της.

Παρόλο που μπορεί να ακούγεται ανησυχητικό – οι ανακλήσεις της GM προκλήθηκαν από πέντε πυρκαγιές Bolt μεταξύ του 2017 και του 2019 – αξίζει να σημειωθεί ότι τα αυτοκίνητα φυσικού αερίου συνήθως προκαλούν περίπου 150 πυρκαγιές την ημέρα, σύμφωνα με μια έκθεση της FEMA. Ωστόσο, οι κατασκευαστές EV πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα πιθανά ζητήματα προτού να βλάψουν περισσότερα άτομα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *