Μια εταιρεία έχασε SSD σε διαμετακόμιση – τα εντόπισε μέσω ενός YouTuber

Μια εταιρεία έχασε SSD σε διαμετακόμιση – τα εντόπισε μέσω ενός YouTuber

Η Scaleway, μια γαλλική εταιρεία που εστιάζει στο cloud, πρόσφατα μοιράστηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία στο επίσημο ιστολόγιό της. Στην ανάρτηση του blog, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Scaleway Yann Lechelle είπε ότι η εταιρεία του είχε χάσει ένα SSD πριν από ένα χρόνο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού διέλευσης από ένα από τα κέντρα δεδομένων της Scaleway σε άλλο. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι το ταξίδι μεταφοράς έχει περιγραφεί ως «ασφαλές».

Αλλά ίσως ακόμη πιο απίστευτα, η εταιρεία έχει δηλώσει ότι το χαμένο SSD της έχει βρεθεί χάρη σε έναν φιλανθρωπικό YouTuber που κατάφερε να ανακτήσει τη μονάδα δίσκου από μια ταξινομημένη τοποθεσία. Ωστόσο, η ταυτότητα του ήρωα YouTuber δεν έχει αποκαλυφθεί.

Αυτό το συγκεκριμένο YouTuber προφανώς ετοίμαζε ένα θέμα για τους θεατές του σχετικά με τη διαγραφή δεδομένων και την επιμονή των δεδομένων και πιθανότατα ήθελε έναν εφεδρικό δίσκο για επίδειξη όταν συνάντησε το χαμένο SSD σε έναν από αυτούς τους ταξινομημένους ιστότοπους. Ο YouTuber έχει διαβεβαιώσει τη Scaleway ότι η μονάδα δίσκου έχει επιστραφεί και τα δεδομένα που βρίσκονται μέσα σε αυτήν εξακολουθούν να βρίσκονται στην αρχική τους κατάσταση χωρίς αντίγραφα .

Χάρη σε αυτό το περιστατικό, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει πραγματοποιήσει πλήρη έλεγχο της διαδικασίας μεταφοράς της και ότι έχει πραγματοποιήσει τις απαραίτητες αλλαγές όπου είναι δυνατόν. Ο αποθηκευτικός χώρος και τα μέσα μεταφοράς που έχουν μεταφερθεί έχουν τώρα αναβαθμιστεί με ιχνηλάτες με δυνατότητα GPS σε σκληρυμένες θήκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *