Η Sony έχει πουλήσει τώρα 10 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 5

Η Sony έχει πουλήσει τώρα 10 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 5

Χθες, η Microsoft ανέφερε έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο της οικονομικής της περιόδου 2021. Ενώ η εταιρεία δεν αποκάλυψε ακριβή στοιχεία πωλήσεων, τόνισε ότι τα έσοδα από παιχνίδια αυξήθηκαν κατά 11% (7% σε σταθερό νόμισμα (CC)), με τα έσοδα από υλικό να αυξάνονται κατά 172% YoY (163% σε CC), κάνοντας τα πιο πρόσφατα Το Xbox χρησιμοποιεί τις ταχύτερες πωλήσεις κονσόλες στην ιστορία του γίγαντα του Redmond. Σήμερα, η Sony αποκάλυψε ορισμένα στοιχεία πωλήσεων για τις κονσόλες PlayStation 5.

Η Sony αποκάλυψε επίσημα την τιμολόγηση για τις κονσόλες PlayStation 5 τον Σεπτέμβριο του 2020και τα μηχανήματα διατέθηκαν για αγορά τον Νοέμβριο του 2020. Λόγω της έντονης ζήτησης, των παγκόσμιων ελλείψεων chipκαι των scalpers, η εταιρεία δυσκολεύτηκε να προμηθεύσει λιανοπωλητές μονάδες.

Ωστόσο, το Reuters αναφέρει τώρα ότι η Sony επιβεβαίωσε μέσω email ότι 10 εκατομμύρια μονάδες PlayStation 5 έχουν πωληθεί από τις 18 Ιουλίου 2021. Για αναφορά, χρειάστηκε εννέα μήνες στη Sony για να πουλήσει τον ίδιο αριθμό κονσολών PlayStation 4, κάτι που κάνει PS5, η γρηγορότερη λίστα κονσόλας της εταιρείας στην ιστορία επίσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment Jim Ryan παραδέχτηκε επίσης ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει δυσκολίες να ανταποκριθεί στη ζήτηση, λέγοντας ότι:

Έχουμε δημιουργήσει περισσότερα PlayStations γρηγορότερα από ό, τι ποτέ πριν, κάτι που με κάνει ευτυχισμένο. Αλλά από την άλλη πλευρά, έχουμε λίγο χρόνο να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε όλη τη ζήτηση που υπάρχει εκεί έξω, κάτι που με κάνει να νιώθω άσχημα. Οι συνεργάτες μας αποδίδουν πολύ καλά για εμάς, αλλά η έλλειψη chip είναι σίγουρα μια πρόκληση που όλοι μας περιηγηθούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *