Η Samsung θα κάνει 768GB DDR5 memory sticks στο εγγύς μέλλον

Η Samsung θα κάνει 768GB DDR5 memory sticks στο εγγύς μέλλον

Η Samsung Electronics ανέφερε χθες το Q2 2021 τα κέρδη της. Η εταιρεία τα πήγε καλά συνολικά και το τμήμα κατασκευής μνήμης RAM  δεν αποτελεί εξαίρεση. Η εταιρεία αναμένει να δει συνεχή ανάπτυξη σε αυτό το τμήμα, ειδικά στην περίπτωση προϊόντων DRAM που έχουν σχεδιαστεί για τις αγορές διακομιστών υψηλού επιπέδου και υπολογιστών υψηλής απόδοσης (HPC). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Samsung προωθεί τις μονάδες μνήμης υψηλής πυκνότητας για τέτοιες περιπτώσεις χρήσης και η εταιρεία κυκλοφόρησε πρόσφατα την πρώτη μονάδα 512 GB DDR5 DRAM της βιομηχανίας, μια πραγματικά υψηλής χωρητικότητας λύση από οποιαδήποτε οπτική γωνία.

Αλλά όπως αποδεικνύεται, ο γίγαντας της Νότιας Κορέας μπορεί να μην έχει ακόμη ολοκληρωθεί, καθώς σκοπεύει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο, παράγοντας μια μονάδα 768 GB DDR5, χρησιμοποιώντας μάρκες DRAM 24Gb, κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον. Αυτό μπορεί να συναχθεί από τη μεταγραφή κλήσεων κερδών της εταιρείας , όπου ένας εκπρόσωπος της Samsung ανέφερε ότι η εταιρεία “αναπτύσσει ένα μέγιστο προϊόν DDR5 24 gigabit”. Πρόσθεσε επίσης ότι ο τεχνολογικός γίγαντας δοκιμάζει τα προϊόντα DDR5 των 14nm για επερχόμενους επεξεργαστές Intel Alder Lake που αναμένεται να κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος, πιθανώς στις 27-28 Οκτωβρίου στην εκδήλωση Intel Innovation.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του αντιπροσώπου της Samsung:

Για να σας ενημερώσουμε σχετικά με το DDR5, αυτήν τη στιγμή δοκιμάζουμε το 14-nano [sic] DDR5 μας, σύμφωνα με το πρόγραμμα για τη νέα εκκίνηση CPU που υποστηρίζει DDR5 και PC, δηλαδή , [sic] Gen 5. Το κύριο ρεύμα του DDR5 αναμένεται να είναι το προϊόν υψηλής πυκνότητας με βάση 16 gigabit. Πιστεύουμε λοιπόν ότι αυτό το DDR5 θα είναι το προϊόν που δίνει σημαντικά και διεγείρει την τάση της υψηλής πυκνότητας. Επίσης, επιπλέον, για να καλύψουμε τη ζήτηση και το αίτημα των εταιρειών cloud, αναπτύσσουμε επίσης ένα μέγιστο προϊόν DDR5 24 gigabit

Είναι πιθανό ότι η Samsung θα χρησιμοποιεί το νέο της ολοκληρωμένο κύκλωμα διαχείρισης ισχύος (PMIC) S2FPD02 στη μνήμη 768 GB DDR5, η οποία υπόσχεται έως και 91% απόδοση ισχύος σε σύγκριση με τα προϊόντα τελευταίας γενιάς.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *