Η  “Big Battery” της  Tesla εκρήγνυται προκαλώντας μεγάλες φλόγες και καπνό, -προειδοπoίηση για   τους ντόπιους

Η “Big Battery” της Tesla εκρήγνυται προκαλώντας μεγάλες φλόγες και καπνό, -προειδοπoίηση για τους ντόπιους

Μια μπαταρία λιθίου 13 τόνων μέσα σε μια μονάδα εμπορευματοκιβωτίων – αυτό είναι μέρος μιας από τις μεγαλύτερες μπαταρίες της Tesla που έχουν αναπτυχθεί ποτέ, με το όνομα “Victorian Big Battery” – πυρκαγιά νωρίτερα σήμερα. Το εργοστάσιο βρίσκεται στο Moorabool στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας.

Το Fire Rescue Victoria (FRV), ο πυροσβεστικός οργανισμός της πολιτείας, ανταποκρίθηκε γρήγορα προκειμένου να περιλάβει το ξέσπασμα. Drones αναπτύχθηκαν επίσης για να βοηθήσουν στην παρακολούθηση. Ένας ειδικός αξιωματικός στάλθηκε στη σκηνή για να παρατηρήσει την κατάσταση του αέρα μέσα και γύρω από το περιβάλλον.

Στην πραγματικότητα, έκτοτε έχει εκδοθεί προειδοποίηση από τη VicEmergency σχετικά με τον τοξικό καπνό που εκπέμπεται. Το VicEmergency είναι υπεύθυνο για τη μετάδοση πληροφοριών έκτακτης ανάγκης και προειδοποιήσεων.

Το Victorian Big Battery τέθηκε σε λειτουργία τον Νοέμβριο του 2020 από την αυστραλιανή κυβέρνηση προκειμένου να επιτύχει το Βικτωριανό Ανανεώσιμο Ενεργειακό Στόχο (VRET) έως το 2030. Αυτό το σύστημα Megapack στο Geelong της Βικτώριας, είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει το καλοκαίρι 2021-22, το οποίο θα ήταν τότε σε θέση να αποδώσει μια υποσχόμενη ανανεώσιμη ισχύ 300MW / 450MWh.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *