Το Microsoft Store στα Windows 11 λαμβάνει νέα διεπαφή χρήστη και βελτιώσεις απόδοσης

Το Microsoft Store στα Windows 11 λαμβάνει νέα διεπαφή χρήστη και βελτιώσεις απόδοσης

Μια νέα ενημέρωση είναι πλέον διαθέσιμη για το Microsoft Store στα Windows 11 και συνοδεύεται από βελτιώσεις για τη συνολική εμπειρία χρήστη. Το επίκεντρο της τελευταίας ενημέρωσης του Microsoft Store είναι στο περιβάλλον χρήστη, στη βιβλιοθήκη, στην απόδοση και στη συνολική εμπειρία κατά την πλοήγηση μεταξύ διαφορετικών σελίδων.

Η έκδοση 22107.1401.6.0 του Microsoft Store κυκλοφορεί σε δοκιμαστές στο Dev Channel του προγράμματος Windows Insider. Έχουμε ήδη λάβει την ενημέρωση, αλλά δεν παρατηρούμε πραγματικά μεγάλες αλλαγές.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η τελευταία ενημέρωση του Windows Store βελτιώνει το περιβάλλον εργασίας χρήστη εγκατάστασης, επιτρέπει μια νέα διεπαφή για βαθμολογίες και κριτικές και εισάγει καλύτερα PDP μέσων. Ορισμένοι χρήστες παρατήρησαν επίσης μικρές βελτιώσεις στη βιβλιοθήκη και η Microsoft υποσχέθηκε ότι περισσότερες αλλαγές θα δημοσιευτούν αργότερα αυτό το έτος.

Αυτός ο νέος διάλογος σχεδιάστηκε από τον Vatsal της Microsoft και ο υπάρχων διάλογος στο Store μετεγκαταστάθηκε σε εγγενές από το WebView χρησιμοποιώντας το C # & XAML. Φυσικά, ο διάλογος αξιολογήσεων και κριτικών είναι σύμφωνος με τις οδηγίες WinUI της Microsoft.

Εκτός από τη διεπαφή χρήστη και τις βελτιώσεις απόδοσης, το Microsoft Store λαμβάνει επίσης νέες κινούμενες εικόνες στην τελευταία ενημέρωση.

Εφαρμογές Win32 στο Microsoft Store

Σε αντίθεση με το Windows 10’s Store, το κατάστημα εφαρμογών των Windows 11 θα υποστηρίζει εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες πλατφόρμες και δεν θα περιορίζονται μόνο σε UWP. Οι εφαρμογές συσκευασίας Win32 που δεν έχουν συσκευαστεί μπορούν πλέον να ληφθούν απευθείας από το Microsoft Store και αυτά τα προγράμματα θα ενημερωθούν εξωτερικά.

Αξιωματούχοι της Microsoft έχουν διευκρινίσει ότι θα υπάρχουν δύο τύποι εφαρμογών Win32 στο Store – εφαρμογές συσκευασμένες και μη συσκευασμένες εφαρμογές. Οι συσκευασμένες εφαρμογές Win32 (παλαιότερα ονομαζόταν εφαρμογές καταστήματος) όπως το Spotify και το πρόγραμμα επεξεργασίας συγγένειας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις απευθείας από το Store.

Από την άλλη πλευρά, οι μη συσκευασμένες εφαρμογές Win32, οι οποίες έρχονται στο Store με Windows 11, θα φιλοξενούνται και θα ενημερώνονται από προγραμματιστές.

“Αυτό είναι τεχνικό, το σημαντικό είναι ότι οι χρήστες θα λαμβάνουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ανεξάρτητα από το ποιος τις διαχειρίζεται”, δήλωσε η Microsoft.

Με τις συσκευασμένες εφαρμογές Win32 που εγκαθιστάτε, εάν οι προγραμματιστές κυκλοφορήσουν μια ενημέρωση, θα τη λάβετε απευθείας μέσω του Microsoft Store. Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε το κατάστημα ώστε να ενημερώνει αυτόματα όλες τις εφαρμογές στον υπολογιστή σας.

Οι επερχόμενες μη συσκευασμένες εφαρμογές Win32 δεν θα το κάνουν αυτό. Εάν θέλετε να ενημερώσετε αυτές τις νέες εφαρμογές Win32, θα πρέπει να βασιστείτε στον μηχανισμό ενημερώσεων εντός εφαρμογής που διατηρείται ξεχωριστά από τον προγραμματιστή. Or μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη ενημερώσεων από τον ιστότοπο του προγραμματιστή.

Προς το παρόν, αυτές οι αλλαγές είναι αποκλειστικές για τις εκδόσεις προεπισκόπησης των Windows 11, αλλά η Microsoft έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι αυτή η νέα εμπειρία στο Store θα φτάσει επίσης στα Windows 10.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *