Το Skype for Business Online αποσύρεται σήμερα

Το Skype for Business Online αποσύρεται σήμερα

Πριν από δύο χρόνια, η Microsoft ανακοίνωσε ότι αποσύρει το Skype for Business Online στις 31 Ιουλίου 2021, δηλαδή σήμερα. Αξιολόγησε τις ομάδες ως τον διάδοχο του εργαλείου επικοινωνίας και προέτρεψε τους οργανισμούς να μεταβούν στην τελευταία προσφορά της εταιρείας το συντομότερο δυνατό. Ο τεχνολογικός γίγαντας Redmond δήλωσε επίσης ότι η κίνηση επικοινωνεί με την εμπιστοσύνη του στις Ομάδες. Ως εκ τούτου, το Skype for Business Online αποσύρεται σήμερα.

H  Microsoft πιέζει έντονα τις ομάδες για επιχειρηματικές και καταναλωτικές περιπτώσεις πρόσφατα. Στην πραγματικότητα, το λογισμικό έχει ακόμη βαθύτερη ενσωμάτωση με τα Windows 11και αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται από τους Insiders. Η εταιρεία σχεδιάζει τη μετάβαση από το Skype for Business Online στις ομάδες από τον Οκτώβριο του 2017, με την τελευταία να επιτυγχάνει επίσης ισοτιμία χαρακτηριστικών τον Αύγουστο του 2018.

Η Microsoft λέει ότι από τότε που ανακοίνωσε αρχικά την ημερομηνία συνταξιοδότησης το 2019, έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες εργαστήρια και εκατομμύρια μεταβάσεις με πελάτες.οργανισμούς που δεν έχουν ακόμη αναβαθμιστεί στη λειτουργία Teams Only. Στους οργανισμούς θα προσφέρονται αναβαθμίσεις με τη βοήθεια της Microsoft, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο του 2021. Μέχρι να ολοκληρωθεί η υποβοηθούμενη αναβάθμισή τους, είναι ελεύθερες να χρησιμοποιούν το Skype for Business Online. Μόλις μεταφερθούν στη λειτουργία Teams Only, δεν θα μπορούν να επαναφέρουν την αλλαγή.

Για τις εταιρείες που χρησιμοποιούν μόνο το Skype για επιχειρήσεις στο Διαδίκτυο, θα εφαρμοστεί μια αλλαγή πολιτικής ενοικιαστή για να μετατοπιστούν όλοι οι χρήστες στη λειτουργία Teams Only. Εν τω μεταξύ, όσοι βρίσκονται σε υβριδικά περιβάλλοντα θα μεταφερθούν επίσης στην ίδια λειτουργία, αλλά οι χρήστες του Skype for Business Server θα παραμείνουν ανεπηρέαστοι και εντός του χώρου. Η Microsoft λέει ότι οι περισσότεροι οργανισμοί θα μεταβούν στη λειτουργία Μόνο ομάδες εντός 24 ωρών από την έναρξη της διαδικασίας υποβοηθούμενης αναβάθμισης.

Η Microsoft έχει δημοσιεύσει εδώ οδηγίες για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν πώς να μεταφέρουν δεδομένα συσκέψεων και επαφές από το Skype for Business Online σε Teams, μεταξύ άλλων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μετά από σήμερα, το Skype for Business Online δεν θα είναι προσβάσιμο, αλλά  συναφή στοιχεία, όπως η εξυπηρέτηση καταναλωτών Skype, ο διακομιστής Skype για επιχειρήσεις και η παραλλαγή Skype για επιχειρήσεις στο Διαδίκτυο που θα εκτελούνται στο China Sovereign Clouds Instance θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως συνήθως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *