Η Apple αποσύρει την εφαρμογή anti-vax Unjected

Η Apple αποσύρει την εφαρμογή anti-vax Unjected

Το Bloomberg αναφέρει ότι η Apple έχει καταργήσει το Unjected, μια υβριδική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης και γνωριμιών για τους μη εμβολιασμένους, επειδή “ακατάλληλα” αναφέρεται στην έννοια και τα θέματα της πανδημίας COVID-19. Ενώ το Unjected λογίζεται ως ένας χώρος για να βρει άλλους που υποστηρίζουν την «ιατρική αυτονομία και την ελευθερία του λόγου», οι κοινωνικές αναρτήσεις στον ιστότοπο έχουν συμπεριλάβει ψευδείς ισχυρισμούς ότι τα εμβόλια τροποποιούν τα γονίδια, συνδέονται με το 5G και χρησιμεύουν ως «βιο -όπλα».

Οι ιδρυτές της εφαρμογής εμπλέκονται επίσης σε έναν αγώνα για την εφαρμογή Android τους. Η Google είπε στο Unjected στις 16 Ιουλίου ότι είχε δύο εβδομάδες για να αφαιρέσει τις παραπλανητικές αναρτήσεις από την εφαρμογή της για να αποφύγει την απαγόρευση του Play Store. Οι προγραμματιστές απάντησαν τραβώντας την κοινωνική ροή. Ωστόσο, ο συν-δημιουργός Shelby Thompson είπε ότι το Unjected σχεδίαζε να αψηφήσει το αίτημα αποκαθιστώντας τόσο τη ροή όσο και τις προσβλητικές αναρτήσεις.

Το Unjected είναι μικρό σε σύγκριση με τα συνηθισμένα κοινωνικά δίκτυα, με περίπου 18.000 λήψεις εφαρμογών (σύμφωνα με την Apptopia). Ωστόσο, η καταστολή χρησιμεύει σαφώς ως προειδοποίηση-η Apple και η Google δεν θα ανεχτούν εφαρμογές που εν γνώσει τους αποδέχονται και ενθαρρύνουν τη δημιουργία αντι-κηλιδωτού περιεχομένου, ακόμη και αν δεν παράγουν άμεσα αυτό το υλικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *