Το YouTube δοκιμάζει μια φθηνότερη συνδρομή «Premium Lite» που αφαιρεί μόνο διαφημίσεις

Το YouTube δοκιμάζει μια φθηνότερη συνδρομή «Premium Lite» που αφαιρεί μόνο διαφημίσεις

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των εγγραφών στο YouTube Premium, η Google έχει προσφέρει τα πάντα, από δωρεάν υλικό έως πρόσβαση σε μοναδικές λειτουργίες. Τώρα, επιστρέφει στα βασικά. Η εταιρεία δοκιμάζει ένα πρόγραμμα συνδρομής χαμηλότερης τιμής σε μέρη της Ευρώπης που σας προσφέρει προβολή χωρίς διαφημίσεις στο   YouTube Music. Ένας χρήστης του Resetera εντόπισε για πρώτη φορά τη νέα βαθμίδα YouTube Premium Lite στις Κάτω Χώρες, τη Φινλανδία και τη Σουηδία, ενώ προσπαθούσε να ακυρώσει την πληρωμένη υπηρεσία. 

Το πρόγραμμα κοστίζει 6,99 € (8,32 $) το μήνα, το ίδιο με το φοιτητικό επίπεδο, ενώ η κανονική τιμή είναι 11,99 € (14,26 $). Το YouTube επιβεβαιώθηκε ότι δοκιμάζει επίσης την προσφορά στο Βέλγιο, τη Δανία, το Λουξεμβούργο και τη Νορβηγία με τοπική ισοδύναμη τιμή. Συγκριτικά, το Netflix Basic κοστίζει 7,99 € (9,50 $) σε πολλές από αυτές τις περιοχές.

Η σελίδα YouTube Premium Lite δηλώνει ότι λαμβάνετε YouTube χωρίς διαφημίσεις και YouTube Kids σε πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων κινητών, επιτραπέζιων και τηλεοράσεων. Στο παρελθόν, το YouTube είχε ανακοινώσει κίνητρα για πληρωμή χρηστών, συμπεριλαμβανομένων δωρεάν προϊόντων, όπως το Google Stadia και προσεγμένες λειτουργίες, όπως αυτόματες λήψεις.

Όμως, από την έναρξή της και τη μετέπειτα επωνυμία της, η υπηρεσία ήταν πάντα περισσότερο σαν ένα πακέτο με τη συμπερίληψη του YouTube Music, το οποίο μπορεί να μην προσελκύσει όσους πληρώνουν ήδη για Spotify ή Apple Music. Η  βασική εμπειρία χωρίς διαφημίσεις για λιγότερα σίγουρα θα προσελκύσει περισσότερους θεατές και θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση των συνδρομών ως αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *