Αυτή η ανεπίσημη  εφαρμογή ισχυρίζεται ότι μπορεί να ενεργοποιήσει την AMD FSR σε οποιοδήποτε παιχνίδι

Αυτή η ανεπίσημη εφαρμογή ισχυρίζεται ότι μπορεί να ενεργοποιήσει την AMD FSR σε οποιοδήποτε παιχνίδι

Το FidelityFX Super Resolution (FSR) της AMD ανακοινώθηκε την 1η Ιουνίου ως μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση στην τεχνική αναβάθμισης εικόνας της Nvidia’s Deep Learning Super Sampling (DLSS). Αυτό συμβαίνει επειδή η τεχνολογία χρησιμοποιεί μια μέθοδο διαφορετική από την αναβάθμιση της τεχνητής νοημοσύνης που εφαρμόζεται στο DLSS και ως εκ τούτου δεν απαιτεί τους εξειδικευμένους πυρήνες  που υπάρχουν μόνο στις κάρτες γραφικών GeForce RTX. Ως αποτέλεσμα, το FSR μπορεί να τρέξει και σε GPU που δεν είναι RTX, και λειτουργεί ακόμη και σε ενσωματωμένα γραφικά.  

Η τεχνολογία είναι επίσης πιο προσβάσιμη και για προγραμματιστές καθώς είναι ανοιχτού κώδικα, όπως και πολλές άλλες τεχνολογίες του Radeon, και ο πηγαίος κώδικας για το FSR διατέθηκε στο GitHub τον περασμένο μήνα. Χρησιμοποιώντας αυτό ίσως, ένας modder ισχυρίζεται ότι μπόρεσε να ενσωματώσει αυτήν την τεχνολογία αναβάθμισης εικόνας σε ένα λογισμικό που ονομάζεται «Magpie». Η τελευταία έκδοση 0.5.2 αυτού του λογισμικού αναφέρει στο changelog ότι η υποστήριξη FSR της AMD έχει πλέον προστεθεί σε αυτήν.

Ωστόσο, ο προγραμματιστής σημείωσε επίσης ορισμένες προειδοποιήσεις:

  • Δήλωσε ότι οι χρήστες ενδέχεται να μην δουν μεγάλη βελτίωση ενεργοποιώντας το FSR από το Magpie.
  • Το FSR εδώ στο Magpie έχει εφαρμοστεί ως τεχνική μετά την επεξεργασία και μπορεί να επιδεινώσει το θόρυβο, και μάλιστα, όταν είναι ενεργοποιημένο. Έχει επίσης αναφερθεί ότι τα στοιχεία pixel που λείπουν σε μια εικόνα από τη μείωση της ανάλυσης της οθόνης δεν μπορούν να συμπληρωθούν πλήρως από το FSR.
  • Ο προγραμματιστής δεν έχει δοκιμάσει αυτό το παιχνίδι σε ανάλυση 1440p και 4K και επομένως μπορεί να μην λειτουργεί όπως προβλέπεται.
  • Τέλος, έχει επισημανθεί ότι η εκτέλεση του Magpie με FSR μπορεί να αποδειχθεί έντονη σε πόρους, πράγμα που στην πραγματικότητα ακούγεται αντιπαραγωγικό, δεδομένου ότι το FSR στην πραγματικότητα προορίζεται να είναι λιγότερο απαιτητικό.

Δύο εικόνες σύγκρισης από αυτό που φαίνεται να είναι μια εικόνα από την εσωτερική καμπίνα στο  τίτλο περιπέτειας Firewatch 2016 έχουν επίσης παρασχεθεί για να καταδείξουν την τεχνική. Η αριστερή (υποδεικνύεται με το Πριν) είναι εγγενής στα 1080p, ενώ η δεξιά εικόνα (υποδεικνύεται με Μετά) φαίνεται ότι είναι 720p αναβαθμισμένη σε 1080p χρησιμοποιώντας FSR.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *