Η Asus ξεκινά την κυκλοφορία firmware συμβατό με Windows 11

Η Asus ξεκινά την κυκλοφορία firmware συμβατό με Windows 11

Το Windows 11 της Microsoft φαίνεται σχεδόν έτοιμο, με την ίδια την εταιρεία να υπονοεί ότι θα ξεκινήσει πολύ σύντομα. Φυσικά, όλοι οι προμηθευτές υλικού, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών μητρικών πλακών, προετοιμάζονται για αυτό και κυκλοφορούν συμβατό υλικολογισμικό και άλλο σχετικό λογισμικό που προσθέτει υποστήριξη για το λειτουργικό σύστημα επόμενης γενιάς.

Η Asus είναι ένας τέτοιος προμηθευτής και η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα μια λίστα συμβατών chipsets (εικόνα παρακάτω), συμπεριλαμβανομένων των AMD και της Intel, που θα λάμβαναν υποστήριξη Windows 11 λόγω της διαθεσιμότητας της συμβατής μονάδας Trusted Platform Module (TPM) 2.0 τέτοια chipsets.

List of compatible Windows 11 chipsets for ASUS boards

H Asus φαίνεται ότι κράτησε τον λόγο της και από τις 3 Αυγούστου και μετά, η εταιρεία άρχισε να κυκλοφορεί τις συμβατές εκδόσεις υλικολογισμικού για όλα τα chipsets που αναφέρονται παραπάνω. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά νέα chipsets που προστίθενται στη λίστα μητρικών πλακέτων συμβατών με Windows 11. Η Asus λέει ότι το νέο BIOS θα ενεργοποιήσει αυτόματα το TPM σε συστήματα AMD ή Platform Trust Technology (PTT) σε περίπτωση Intel.

Ωστόσο, δεν έχουν όλα τα μοντέλα μητρικής πλακέτας την απαραίτητη ενημέρωση αυτήν τη στιγμή, καθώς πολλά τέτοια μοντέλα βρίσκονται ακόμη σε δοκιμή και τελική επικύρωση.  

Για να ελέγξετε αν το μοντέλο σας έχει λάβει νέο BIOS συμβατό με Windows 11, μεταβείτε  στον επίσημο ιστότοπο της Asus, όπου υπάρχει μια λίστα με μοντέλα μητρικής πλακέτας μαζί με τα αντίστοιχα Windows Παρέχεται υλικολογισμικό 11 έτοιμο για λήψη. Εδώ, είτε περνάτε τη λίστα μία προς μία είτε απλώς πατάτε “Ctrl + F” και εισάγετε το μοντέλο της μητρικής πλακέτας σας για να το βρείτε γρήγορα. Εάν διαθέτετε σύστημα AMD, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την καρτέλα “AMD Platform”.

Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο είναι το μοντέλο της μητρικής σας πλακέτας, μπορείτε να δοκιμάσετε να εκτελέσετε “msinfo32” ή “System Information” για να το βρείτε. Εργαλεία τρίτου μέρους όπως το CPU-Zή το Piriform’s Speccy, μεταξύ άλλων, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *