Η Xiaomi νικά τη Samsung για να ηγηθεί της παγκόσμιας αγοράς smartphone

Η Xiaomi νικά τη Samsung για να ηγηθεί της παγκόσμιας αγοράς smartphone

Για πρώτη φορά, η κινεζική μάρκα Xiaomi ξεπέρασε τη Samsung και την Apple – ήταν ηγέτης  της παγκόσμιας αγοράς smartphone τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Counterpoint Research, η Xiaomi έλεγξε το 17,1 % του μεριδίου αγοράς  . Η Samsung κατέβηκε στη δεύτερη θέση με μερίδιο 15,7 % και ακολουθεί η Apple με 14,3 %.

Ο αναλυτής της Counterpoint, Varun Mishra, απέδωσε την πτώση της Samsung στα προβλήματα της παραγωγής που προκλήθηκαν από ένα νέο κύμα κρουσμάτων COVID-19 στο βασικό κατασκευαστικό της κέντρο Βιετνάμ. Αυτό οδήγησε σε ελλείψεις αποθέματος στο δίκτυο διανομής της Samsung. Από την άλλη πλευρά, η Xiaomi γνώρισε αύξηση πωλήσεων κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ αγορών 618 στην Κίνα. Συμπλήρωσε το κενό που άφησε ο προϋπολογισμός και τα μεσαίας κατηγορίας ακουστικά της Samsung. Η Xiaomi εκμεταλλεύτηκε επίσης την καλύτερη ευκαιρία που δόθηκε από την απότομη πτώση της Huawei που προκλήθηκε από τους περιορισμούς των ΗΠΑ.

Counterpoint Research data

Τα νέα έρχονται  μετά από αναφορές από την Κορέα που αμφισβητούσαν εάν η Samsung θα καταφέρει να διατηρήσει την παγκόσμια κυριαρχία της στην αγορά των smartphone. Φαίνεται ότι η ζοφερή εικόνα που ζωγράφισαν οι Νοτιοκορεάτες αναλυτές υποστηρίζεται τώρα από τις   πραγματικότητες. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνισαν επίσης πώς μειώνονται οι πωλήσεις των τελευταίων ναυαρχίδων της Samsung.

Ενώ η Samsung νικήθηκε από την Xiaomi για τον Ιούνιο, είναι πολύ νωρίς για να διαγράψουμε τον κολοσσό της Νότιας Κορέας. Σύντομα μπορεί να ανακάμψει μόλις βελτιωθεί η κατάσταση του COVID-19. Ωστόσο, εάν καθυστερήσει η ανάκαμψη του COVID-19 στο Βιετνάμ, η Xiaomi θα διατηρήσει την κορυφαία της θέση για τους επόμενους μήνες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *