Οι εργαζόμενοι στις αποθήκες της Amazon στις ΗΠΑ υποχρεούνται να φορούν ξανά μάσκες

Οι εργαζόμενοι στις αποθήκες της Amazon στις ΗΠΑ υποχρεούνται να φορούν ξανά μάσκες

H Amazon ενημέρωσε τους υπαλλήλους των αμερικανικών αποθηκών την Παρασκευή ότι απαιτεί για άλλη μια φορά να φορούν μάσκες για να εργαστούν ως απάντηση στην εξάπλωση της πιο μεταδοτικής παραλλαγής δέλτα του COVID-19  . Η εταιρεία λέει ότι προσφέρει πρόσβαση σε εμβόλια σε πάνω από μισό εκατομμύριο από τους υπαλλήλους της, αλλά θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους να συγκαλυφθούν, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους.

Η Amazon επιβεβαίωσε την εντολή μάσκας σε μια δήλωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :

“Απαντώντας στην ανησυχητική εξάπλωση νέων παραλλαγών COVID-19 στις ΗΠΑ και καθοδήγηση από τις αρχές δημόσιας υγείας και τους δικούς μας ιατρικούς ειδικούς, απαιτούμε κάλυψη προσώπου σε εσωτερικούς χώρους ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού . Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα συνεργαζόμαστε στενά με κορυφαίους επαγγελματίες υγείας, συγκεντρώνοντας τις συμβουλές και τις συστάσεις τους καθώς προχωράμε για να διασφαλίσουμε ότι τα κτίριά μας είναι βελτιστοποιημένα για την ασφάλεια των ομάδων μας.”

Οι εργαζόμενοι εκτός αποθήκης δεν χρειάζεται να ασχοληθούν με την αλλαγή πολιτικής της Amazon. Η εταιρεία προσάρμοσε πρόσφατα τα σχέδιά της για επιστροφή για  τον Ιανουάριο του 2022. Όπως και άλλες εταιρείες, η Amazon είχε σκεφτεί προηγουμένως να εφαρμόσει ένα υβριδικό πρόγραμμα εργασίας, με σχέδια να επαναφέρει τους υπαλλήλους στα γραφεία τουλάχιστον για τουλάχιστον μέρος της εβδομάδας που ξεκινά στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η λήψη πρόσθετων προφυλάξεων για τους υπαλλήλους της αποθήκης φαίνεται να είναι η σωστή ιδέα εάν σκοπεύει να συνεχίσει να εργάζεται προσωπικά προσωπικά. Η Amazon ανέφερε τον Οκτώβριο του 2020 ότι 19.816 εργαζόμενοι από τους 1.372.000 υπαλλήλους της στην πρώτη γραμμή στο Whole Foods και στο Amazon είχαν COVID-19 «ή όπου υποτίθεται ότι ήταν θετικός» από την 1η Μαρτίου έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *