Η Gigabyte είναι ο τελευταίος μεγάλος κατασκευαστής υπολογιστών που υπέστη ransomware επίθεση

Η Gigabyte είναι ο τελευταίος μεγάλος κατασκευαστής υπολογιστών που υπέστη ransomware επίθεση

H Acer και η Apple δεν είναι οι μοναδικές μεγάλες μάρκες υπολογιστών που δέχτηκαν επιθέσεις ransomware τον τελευταίο καιρό. Οι Bleeping Computer και United Daily News αναφέρουν ότι η  Gigabyte στην Ταϊβάν υπέστη επίθεση ransomware μεταξύ 3 Αυγούστου και 4 Αυγούστου. Η εταιρεία επιβεβαίωσε μόνο ότι έκλεισε την υποδομή πληροφορικής και ότι επηρεάστηκαν μερικές διακομιστές, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση μπορεί να ήταν χειρότερη.

Η  συμμορία εκβιασμών RansomEXX ισχυρίστηκε ότι έκλεψε 112 GB ευαίσθητων εσωτερικών δεδομένων καθώς και πληροφορίες από ένα αποθετήριο κώδικα. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες για τα τσιπ Intel και AMD καθώς και ένα έγγραφο εντοπισμού σφαλμάτων. Η παραβίαση είναι γνωστό ότι επηρέασε τόσο τη σελίδα υποστήριξης Gigabyte όσο και τμήματα της σελίδας της Ταϊβάν.

Η Gigabyte είπε ότι επικοινώνησε με τις αρχές επιβολής του νόμου, αλλά δεν είπε αν θα πληρώσει τα λύτρα.

Το RansomEXX ξεκίνησε το 2018 με το όνομα Defray, αλλά επανατοποθετήθηκε το 2020 και στοχεύει όλο και μεγαλύτερους οργανισμούς, όπως η κυβέρνηση της Βραζιλίας, το Υπουργείο Μεταφορών του Τέξας και η κρατική τηλεπικοινωνία του Ισημερινού. Δεν πιστεύεται ότι σχετίζεται με την ομάδα REvil που επιτέθηκε στην Acer καθώς και στον προμηθευτή της Apple Quanta.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εταιρείες υπολογιστών θα αντιμετωπίσουν αυτές τις επιθέσεις. Δεν έχουν μόνο τα χρήματα για να πληρώσουν λύτρα, αλλά μια σειρά από τεχνολογικά μυστικά που θέλουν να προστατέψουν. Ωστόσο, η σειρά επιθέσεων εξακολουθεί να είναι ανησυχητική. Εκτός από το βραχυπρόθεσμο οικονομικό πλήγμα, υπάρχει επίσης μια ανησυχία ότι αυτές οι επιθέσεις θα μπορούσαν να διαρρεύσουν εμπορικά μυστικά που προκαλούν μακροπρόθεσμη ζημιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *