Το νέο τσιπ 5 νανομέτρων της Samsung έχει σχεδιαστεί για smartwatch

Το νέο τσιπ 5 νανομέτρων της Samsung έχει σχεδιαστεί για smartwatch

H Samsung παρουσίασε τον Exynos W920, έναν νέο επεξεργαστή σχεδιασμένο ειδικά για smartphones και wearables. Διαθέτει ενσωματωμένο μόντεμ LTE και είναι το πρώτο τσιπ που έχει σχεδιαστεί για φορετά που θα κατασκευαστεί σε μια διαδικασία 5 νανομέτρων EUV (ακραία υπεριώδη), σύμφωνα με τη Samsung. 

Το νέο τσιπ διαθέτει διπλούς πυρήνες Cortex-A55, GPU Mali-G68 και επεξεργαστή Cortex-M55 αφιερωμένο σε πάντοτε ενεργοποιημένες οθόνες που έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι προσφέρει 20 τοις εκατό βελτίωση στην απόδοση της CPU και δέκα φορές αύξηση της GPU σε σχέση με το τελευταίο φορετό της τσιπ. Είναι επίσης το “μικρότερο πακέτο που διατίθεται προς το παρόν στην αγορά για φορετά”, ανέφερε.

Στο δελτίο Τύπου της, η Samsung έγραψε ρητά ότι “το Exynos W920 υποστηρίζει μια νέα ενιαία φορετή πλατφόρμα Samsung που δημιουργήθηκε από κοινού με την Google και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στο επερχόμενο μοντέλο Galaxy Watch.” Αυτό αναμφίβολα θα είναι το Galaxy Watch 4 που διέρρευσε τον περασμένο μήνα και αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο στηντης Samsung εκδήλωση Galaxy Unpacked. 

Η Samsung πιθανότατα θα αποκαλύψει επίσης το τελευταίο λογισμικό smartwatch που παντρεύει το Tizen και το Wear OS, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Google. Αναμένουμε να δούμε αλλαγές πλοήγησης, νέα πλακίδια για εφαρμογές τρίτων, βελτιωμένη απόδοση μπαταρίας, βελτιωμένη παρακολούθηση υγείας και φυσικής κατάστασης και πιο ανοιχτή διεπαφή. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *