Η Microsoft συνεργάζεται με την Google σε μια μεγάλη ενημέρωση πληκτρολογίου για το Chrome

Η Microsoft συνεργάζεται με την Google σε μια μεγάλη ενημέρωση πληκτρολογίου για το Chrome

H Microsoft και η Google εργάζονται σε ένα νέο API που ονομάζεται “VirtualKeyboard” για προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium, όπως το Google Chrome και το Edge. Αυτό το API θα μπορούσε να ενημερώσει το υπάρχον πληκτρολόγιο οθόνης που χρησιμοποιείται για εισαγωγή σε τηλέφωνα Windows, macOS, Chrome OS και Android με καλύτερα στοιχεία ελέγχου.

Όπως σημειώνεται σε ένα έγγραφο, το Virtual Keyboard (VK) είναι ένα δημόσιο JS API και δίνει τον έλεγχο του πληκτρολογίου στην οθόνη στους προγραμματιστές ιστού. Προς το παρόν, οι προγραμματιστές δεν μπορούν να εμφανιστούν/κρυφτούν για να αυξήσουν/απορρίψουν το VK και η απόδοση του πληκτρολογίου δεν είναι ιδανική για σενάρια όπου οι προγραμματιστές θέλουν ο χρήστης να χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο/απόδοση πληκτρολογίου του ιστότοπου για να πληκτρολογεί κωδικούς πρόσβασης στο Android.

«Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι συγγραφείς θέλουν απλώς ο φροντιστής να εμφανίζεται μέσα σε ένα επεξεργάσιμο στοιχείο, έως ότου ο χρήστης πατήσει ξανά για να εμφανίσει το VK. Αυτό είναι δυνατό με το inputMode = none, αλλά το inputMode συνδυάζει δύο διαφορετικές έννοιες (διάταξη και ορατότητα του VK) που πρέπει να διαχωριστούν για να καλύψουν πιο πολύπλοκα σενάρια », αναφέρεται στο έγγραφο.

Η Microsoft και η Google εργάζονται σε μια νέα λειτουργία που θα ασχολείται με την απόκρυψη/εμφάνιση του πληκτρολογίου και τον έλεγχο του μεγέθους του Visual Viewport όταν το εικονικό πληκτρολόγιο αλλάζει ορατότητα.

Θεωρητικά, τα API του VirtualKeyboard θα ενημερώνονται για προγραμματιστές με μεγαλύτερο έλεγχο όταν εμφανίζεται ή αποκρύπτεται το εικονικό πληκτρολόγιο.

Σε αντίθεση με τα προγράμματα περιήγησης ιστού ή τις εφαρμογές ιστού, οι εγγενείς εφαρμογές Android ή Windows έχουν τη δυνατότητα να ακούνε συμβάντα από το λειτουργικό σύστημα. Χρησιμοποιώντας αυτό το νέο API, οι προγραμματιστές προσφέρουν βελτιωμένες εμπειρίες στον ιστό σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά. Ως αποτέλεσμα, η επεξεργάσιμη περιοχή σε έναν ιστότοπο θα παραμένει πάντα ορατή.

Οι προγραμματιστές μπορούν να επιλέξουν ένα νέο στυλ όπου ένα εικονικό πληκτρολόγιο με βάση σύνδεσης θα επικαλύψει περιεχόμενο και οι προγραμματιστές θα μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη θύρα προβολής διάταξης για το εικονικό πληκτρολόγιο.

Για παράδειγμα, όταν εμφανίζεται το εικονικό πληκτρολόγιο στο τηλέφωνό σας, το πρόγραμμα περιήγησης δεν θα μετακινήσει το επεξεργάσιμο στοιχείο στην προβολή, ούτε θα αλλάξει το μέγεθος των οπών προβολής/διάταξης για να ταιριάζει με το μέγεθος του νέου παραθύρου όταν έχει οριστεί η σημαία επικάλυψης.

“Αυτό συμβαίνει επειδή θέλουμε οι συντάκτες ιστού να ελέγχουν πώς θα διαμορφωθεί το περιεχόμενο μετά την εμφάνιση/απόκρυψη του VK”, δήλωσε η εταιρεία.

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι το ενημερωμένο API θα υποστηρίζεται για προγράμματα περιήγησης σε πλατφόρμες αφής που διαθέτουν εικονικά πληκτρολόγια. Αυτό περιλαμβάνει Windows, Chrome OS και Android. Δεν θα λειτουργήσει σε Mac, Linux ή Android WebView.

Σύμφωνα με τη σελίδα κατάστασης της Google, το Chrome πρόκειται να αποκτήσει υποστήριξη για το VirtualKeyboard API με την έκδοση 94 για επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά.

Επιπλέον, το Chrome λαμβάνει επίσης το δικό του εργαλείο στιγμιότυπου οθόνης και άλλες βελτιώσεις στην επόμενη ενημέρωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *