Η Microsoft τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού OneDrive σε παλαιότερες εκδόσεις macOS

Η Microsoft τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού OneDrive σε παλαιότερες εκδόσεις macOS

Η εφαρμογή συγχρονισμού OneDrive χρησιμοποιείται για συγχρονισμό του αποθηκευτικού χώρου στο OneDrive στο cloud με το σύστημά σας, δημιουργώντας ένα αντίγραφο του στον κατάλογο “OneDrive” στο μηχάνημά σας. Αυτός είναι ένας συγχρονιστής διπλής κατεύθυνσης, πράγμα που σημαίνει ότι τυχόν τροποποιήσεις που πραγματοποιούνται και στα δύο άκρα αντικατοπτρίζονται τόσο στον τοπικό κατάλογο όσο και στον αποθηκευτικό χώρο στο cloud. Το πρόγραμμα -πελάτης συγχρονισμού είναι διαθέσιμο επίσης σε Windows και Mac. Ωστόσο, η Microsoft ανακοίνωσε τώρα ότι τερματίζει σύντομα την υποστήριξη για την εφαρμογή σε ορισμένες παλαιότερες εκδόσεις του macOS.

Τα λειτουργικά συστήματα που φτάνουν στο τέλος της ζωής τους, όσον αφορά την υποστήριξη συγχρονισμού OneDrive, είναι τα macOS Sierra 10.12 και macOS High Sierra 10.13. Η ημερομηνία που έχει οριστεί για αυτήν την κατάργηση είναι η 10η Σεπτεμβρίου 2021, που είναι ακριβώς ένας μήνας από τώρα. Αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει τόσο τους προσωπικούς όσο και τους επαγγελματικούς λογαριασμούς.

Η Microsoft τόνισε ότι τα macOS 10.12 και 10.13 έφτασαν στο τέλος της βασικής υποστήριξης της Apple τον Σεπτέμβριο του 2019 και τον Νοέμβριο του 2020, αντίστοιχα, επίσης. Ως εκ τούτου, αυτή η κίνηση θα του επιτρέψει να μετατοπίσει τους πόρους και να εστιάσει σε νεότερες και υποστηριζόμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Ο τεχνολογικός γίγαντας Redmond λέει ότι μετά τις 10 Σεπτεμβρίου, δεν θα εκδώσει ενημερώσεις σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις του πελάτη σε μη υποστηριζόμενες εκδόσεις macOS. Παρόλο που μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί,   δεν συνιστάται η χρήση του. Εν τω μεταξύ, νέες εγκαταστάσεις δεν θα επιτρέπονται καθόλου. Τυχόν αναφορές σφαλμάτων θα αγνοηθούν.

Η Microsoft έχει προειδοποιήσει ότι στο εξής, θα υποστηρίζει μόνο τις τρεις πιο πρόσφατες εκδόσεις του macOS. Εάν κυκλοφορήσει μια σημαντική έκδοση λειτουργικού συστήματος, θα υποστηρίζεται μόνο αυτό και οι δύο προηγούμενες εκδόσεις. Ως εκ τούτου, εάν οι άνθρωποι θέλουν να επωφεληθούν από τους κύκλους ζωής μακράς υποστήριξης, η Microsoft συνέστησε να ενημερωθούν σε macOS Big Sur 11.0 ή νεότερη έκδοση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *