Η Apple αποσύρει τη μήνυσή της  κατά της Corellium-  ενός κατασκευαστή λογισμικού εξομοίωσης iPhone

Η Apple αποσύρει τη μήνυσή της κατά της Corellium- ενός κατασκευαστή λογισμικού εξομοίωσης iPhone

Η Apple ξεκίνησε την αγωγή της το 2019 με την Corellium, μια εταιρεία που κατασκευάζει εικονικές συσκευές iOS  για να εντοπίσει σφάλματα σε iPhone και άλλες συσκευές iOS. Οι όροι του διακανονισμού δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά η συμφωνία έρχεται μετά από την ήττα της Apple σε προηγούμενο δικαστήριο.

Το λογισμικό της Corellium  επιτρέπει στους χρήστες να τρέχουν εικονικά iPhones σε ένα πρόγραμμα περιήγησης υπολογιστή, δίνοντάς τους τη βαθιά πρόσβαση σε iOS χωρίς την ανάγκη για φυσική συσκευή. Εκτός από την κατηγορία της Corellium για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων της, η Apple είπε ότι η εταιρεία πουλούσε το προϊόν της αδιακρίτως, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια της πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα, η Apple κατηγόρησε την εταιρεία ότι πωλεί τα προϊόντα της σε κυβερνήσεις που θα μπορούσαν να έχουν ερευνήσει τα προϊόντα της για ελαττώματα. Όταν εργάστηκε σε άλλη εταιρεία, ο συνιδρυτής της Corellium David Wang βοήθησε το FBI να ξεκλειδώσει ένα iPhone που χρησιμοποιούσε ένας τρομοκράτης υπεύθυνος για τις επιθέσεις στο Σαν Μπερναρντίνο. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *