Norton και Avast: ανακοίνωσαν συγχώνευση που αξίζει  πάνω από 8 δις $

Norton και Avast: ανακοίνωσαν συγχώνευση που αξίζει πάνω από 8 δις $

Η ΝortonLifeLock θα αποκτήσει Avast, ως μέρος της συγχώνευσης και θα δημιουργηθεί μια εταιρία που εκτιμάται μεταξύ 8,1 δισεκατομμύρια  και  8,6 δισ δολάρια.  Η εξαγορά συνδυάζει δύο από τους καλύτερους  κατασκευαστές λογισμικού προστασίας από ιούς. Η συμφωνία θα οδηγήσει την NortonLife στην αγορά όλων των μετοχών της Avast. Οι  εταιρείες που θα προκύψουν θα έχουν πάνω από 500 εκατομμύρια πελάτες. Μέχρι το τέλος του δεύτερου έτους μετά τη συγχώνευση, η NortonLifeLock αναμένει να επιτύχει εξοικονόμηση κόστους περίπου 280 εκατομμυρίων δολαρίων.

“Αυτή η συναλλαγή είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο των καταναλωτών και τελικά θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε το όραμά μας για την προστασία και την ενδυνάμωση των ανθρώπων να ζουν με ασφάλεια την ψηφιακή τους ζωή”, λέει ο Vincent Pilette, διευθύνων σύμβουλος της NortonLifeLock. “Με αυτόν τον συνδυασμό, μπορούμε να ενισχύσουμε την πλατφόρμα Cyber ​​Safety και να την κάνουμε διαθέσιμη σε περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες. Θα έχουμε επίσης τη δυνατότητα να επιταχύνουμε περαιτέρω την καινοτομία για να μεταμορφώσουμε την Cyber ​​Safety.”

Ο διευθύνων σύμβουλος της Avast, Ondřej Vlček, μοιράζεται επίσης τις σκέψεις για τη συγχώνευση. “Σε μια εποχή που οι παγκόσμιες απειλές στον κυβερνοχώρο αυξάνονται, ωστόσο η διείσδυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παραμένει πολύ χαμηλή, μαζί με το NortonLifeLock, θα είμαστε σε θέση να επιταχύνουμε το κοινό μας όραμα για την παροχή ολιστικής προστασίας στον κυβερνοχώρο για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο”, λέει ο Vlček. “Οι ταλαντούχες ομάδες μας θα έχουν καλύτερες ευκαιρίες για καινοτομία και ανάπτυξη βελτιωμένων λύσεων και υπηρεσιών, με βελτιωμένες δυνατότητες από την πρόσβαση σε ανώτερες γνώσεις δεδομένων. Μέσω των καθιερωμένων εμπορικών σημάτων μας, μεγαλύτερης γεωγραφικής διαφοροποίησης και πρόσβασης σε μια μεγαλύτερη παγκόσμια βάση χρηστών, οι συνδυασμένες επιχειρήσεις θα να είστε έτοιμοι να αποκτήσετε πρόσβαση στη σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης που υπάρχει παγκοσμίως ».

Οι μέτοχοι της Avast θα δικαιούνται έναν συνδυασμό μετρητών και πρόσφατα εκδομένων μετοχών στο NortonLifeLock. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να επιλέξουν εναλλακτικές σκέψεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *