Το Zoom προσθέτει μια νέα λειτουργία εστίασης που μπορεί να εμποδίζει τους μαθητές να αποσπούν την προσοχή.

Το Zoom προσθέτει μια νέα λειτουργία εστίασης που μπορεί να εμποδίζει τους μαθητές να αποσπούν την προσοχή.

Η πανδημία ανάγκασε τα σχολεία να εξερευνήσουν τη διδασκαλία με τη χρήση τηλεδιάσκεψης και τότε το Zoom αναδείχθηκε ηγέτης της αγοράς. Για να διευκολύνει τα πράγματα για τους εκπαιδευτικούς, το Zoom ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία που ονομάζεται λειτουργία εστίασης. Το Zoom λέει ότι η λειτουργία έχει ως στόχο να αποτρέψει τους μαθητές να μην αποσπούν την προσοχή ενώ βρίσκονται σε μια εικονική τάξη.

Η λειτουργία εστίασης επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να βλέπουν τα βίντεο των μαθητών τους και στους μαθητές να βλέπουν τους δασκάλους τους χωρίς να βλέπουν άλλους συμμετέχοντες στην τάξη. Με αυτό το χαρακτηριστικό, οι δάσκαλοι μπορούν να επιβλέπουν την τάξη τους, αλλά οι μαθητές δεν θα αποσπούν την προσοχή από τις ροές βίντεο των συνομηλίκων τους ή δεν θα αισθάνονται αυτοσυνείδητοι για την ενεργοποίηση της δικής τους κάμερας.

Όταν ένας δάσκαλος ενεργοποιήσει τη λειτουργία εστίασης, οι συμμετέχοντες που παρακολουθούν τη συνάντηση δεν θα μπορούν να δουν βίντεο ή κοινοποιήσεις οθόνης άλλων συμμετεχόντων, ενώ ο δάσκαλος μπορεί να το δει ακόμα. Η δυνατότητα προσφέρει παρόμοια στοιχεία ελέγχου με αυτήν της λειτουργίας Webinar. Ωστόσο, η λειτουργία Webinar δεν συνοδεύεται από τον δωρεάν λογαριασμό και παρέχει λιγότερη ευελιξία σε σύγκριση με τις συνηθισμένες Ζουμ συναντήσεις.

Το ζουμ επιτρέπει στους οικοδεσπότες να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν τη λειτουργία εστίασης όποτε θέλουν, κάτι που θα τους βοηθήσει να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης, για παράδειγμα, όταν είναι ώρα για συζήτηση στην τάξη. Η λειτουργία εστίασης είναι επίσης διαθέσιμη σε δωρεάν λογαριασμούς, οι οποίοι θα βοηθήσουν περαιτέρω περισσότερους εκπαιδευτικούς να διδάξουν τους μαθητές σε ένα λιγότερο καταστροφικό περιβάλλον.

Ενώ η λειτουργία εστίασης είναι ενεργοποιημένη, οι συμμετέχοντες θα μπορούν επίσης να δουν το δικό τους βίντεο, ονόματα άλλων συμμετεχόντων, ακόμη και αντιδράσεις emoji από άλλους. Η δυνατότητα μπορεί να ενεργοποιηθεί για λογαριασμούς χρηστών, ομάδες ή ακόμη και μεμονωμένους χρήστες. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία εστίασης, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί “Περισσότερα” που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης ενώ βρίσκεστε σε κλήση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *