Ο Firefox 91 εισάγει την ενιαία είσοδο των Windows για διάφορους λογαριασμούς

Ο Firefox 91 εισάγει την ενιαία είσοδο των Windows για διάφορους λογαριασμούς

H Mozilla ξεκίνησε επίσημα σήμερα τον Firefox 91 καθιστώντας τον διαθέσιμο ως λήψη για νέους χρήστες ή ως αναβάθμιση για υπάρχοντες χρήστες. Φέρνει πολλές νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης Windows για απλή είσοδο (SSO) για σύνδεση σε λογαριασμούς Microsoft, εργασίας και σχολείου και βελτιώσεις στη λογική που είναι ενσωματωμένη στην Total Cookie Protection για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί ενάντια σε κρυφές διαρροές δεδομένων.

Όσον αφορά την υποστήριξη SSO των Windows, ο Firefox 91 θα χρησιμοποιεί όλους τους λογαριασμούς που είναι συνδεδεμένοι με τα Windows 10 για να σας συνδέει αυτόματα σε οποιονδήποτε ιστότοπο της Microsoft ή σε πύλες σχολείου και εργασίας. Εάν επισκέπτεστε συχνά αυτούς τους ιστότοπους, η νέα λειτουργία θα σας εξοικονομήσει λίγο χρόνο και θα σας εμποδίσει να αναζητήσετε κωδικούς πρόσβασης. Για να ελέγξετε αν έχετε ρυθμίσει έναν λογαριασμό στα Windows 10, μεταβείτε στην ενότητα  χρήστες των ρυθμίσεων των Windows 10 και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη, επεξεργασία ή κατάργηση άλλων χρηστών και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα Email & λογαριασμοί για να δείτε τους λογαριασμούς που έχετε συνδεδεμένος.

Μια άλλη νέα δυνατότητα βελτίωσης της ιδιωτικής ζωής σε αυτήν την ενημερωμένη έκδοση είναι η νέα πολιτική πρώτης HTTPS για παράθυρα ιδιωτικής περιήγησης. Αυτό δεν θα λειτουργήσει σε όλους τους ιστότοπους, αλλά πολλοί άλλοι θα αλλάξουν σε HTTPS για να προστατεύσουν τη σύνδεσή σας από άτομα που παρακολουθούν το τοπικό σας δίκτυο. Μια νέα ενημέρωση της Total Cookie Protection βοηθά επίσης στην προστασία των δεδομένων σας από κρυφές διαρροές δεδομένων και βοηθά τους χρήστες να προσδιορίσουν ποιοι ιστότοποι αποθηκεύουν τοπικές πληροφορίες.

Εάν δεν σας απασχολεί το απόρρητο ή η καλύτερη ενσωμάτωση των Windows, ίσως θα είστε ευτυχείς να ακούσετε ότι ο Firefox εκτελεί τώρα λειτουργίες  για σχεδόν όλες τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών. Η Mozilla λέει ότι αυτό οδηγεί σε βελτίωση 10-20% στον χρόνο απόκρισης για τις περισσότερες αλληλεπιδράσεις των χρηστών κάνοντας το πρόγραμμα περιήγησης πιο γρήγορο.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την επανεισαγωγή της επιλογής απλοποίησης σελίδας κατά την εκτύπωση, την προσθήκη της τοπικής γλώσσας των Σκωτσέζων, η γραμμή διευθύνσεων παρέχει τώρα αποτελέσματα Αλλαγής σε καρτέλα στα Ιδιωτικά προγράμματα περιήγησης στα Windows και ο Firefox ενεργοποιεί αυτόματα τη Λειτουργία υψηλής αντίθεσης όταν επιλέγεται η “Αύξηση αντίθεσης”  .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *