Τα Nest Hubs της Google θα προειδοποιήσουν τους χρήστες σχετικά με τη ρύπανση και τον καπνό

Τα Nest Hubs της Google θα προειδοποιήσουν τους χρήστες σχετικά με τη ρύπανση και τον καπνό

Η Google προσθέτει δεδομένα ποιότητας αέρα στις έξυπνες οθόνες Nest Hub. Ενώ η νέα λειτουργία είναι ακόμα διαθέσιμη μόνο σε “επιλεγμένες” αμερικανικές αγορές, θα δώσει σε ορισμένους χρήστες μια ιδέα για το πόσο κίνδυνο μπορεί να αντιμετωπίσουν από τον καπνό και τη ρύπανση στην περιοχή. 

Η Google λέει ότι θα κυκλοφορήσει τη νέα λειτουργία «τις επόμενες εβδομάδες». Ένα σήμα Δείκτης ποιότητας αέρα θα εμφανιστεί στο ρολόι και το widget καιρού στην οθόνη περιβάλλοντος του Nest Hub.

Τα δεδομένα προέρχονται από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος, η οποία αξιολογεί την ποιότητα του αέρα σε κλίμακα από το μηδέν έως το 500, με το μηδέν να είναι η καλύτερη ποιότητα αέρα. Επίσης κωδικοποιεί χρωματικά τις βαθμολογίες του σε κατηγορίες που κυμαίνονται από την «καλή» έως την «επικίνδυνη» ποιότητα αέρα.

Η EPA υπολογίζει τον κίνδυνο αξιολογώντας πέντε σημαντικούς ρύπους: μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του θείου, διοξείδιο του αζώτου, αιθαλομίχλη και ρύπανση σωματιδίων (που περιλαμβάνει αιθάλη και καπνό). Ο καπνός από τις φλεγόμενες πυρκαγιές στις Δυτικές ΗΠΑ εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα τον τελευταίο μήνα. Η πολιτεία της Νέας Υόρκης εξέδωσε μια συμβουλή υγείας τον Ιούλιο όταν ο καπνός έφτασε από την πυρκαγιά Bootleg στο Όρεγκον, χιλιάδες μίλια μακριά.

Σε μέρη όπου διατίθεται η νέα λειτουργία ποιότητας αέρα της Google, τα Nest Hubs θα  ειδοποιούν όταν η ρύπανση φτάσει σε ανθυγιεινό επίπεδο ή σε επίπεδο ανθυγιεινό για «ευαίσθητες ομάδες». Το Nest Hub θα απαντήσει επίσης στη φωνητική εντολή “Ποια είναι η ποιότητα του αέρα κοντά μου;”

Τα δεδομένα της ποιότητας του αέρα EPA είναι εύκολα προσβάσιμα ακόμη και αν δεν έχετε Nest Hub ή εάν οι νέες δυνατότητές του δεν είναι διαθέσιμες στην περιοχή σας. Ο ιστότοπος AirNow της EPA  επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν την τοποθεσία τους για να λάβουν βαθμολογία ποιότητας αέρα για αυτήν την περιοχή. Υπάρχει επίσης ο χάρτης πυρκαγιάς και καπνού της  EPA, ο οποίος έχει αρκετά  απεικονίσεις για το πόσο μακριά φτάνει ο καπνός από τις πυρκαγιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *