Facebook Messenger :κυκλοφορεί end-to-end κρυπτογραφημένη φωνή και βίντεο κλήσεις

Facebook Messenger :κυκλοφορεί end-to-end κρυπτογραφημένη φωνή και βίντεο κλήσεις

Το Facebook ξεδιπλώνει μια σειρά από δυνατότητες για τους χρήστες του Messenger που ενεργοποιεί end-to-end κρυπτογράφηση (E2EE). Τώρα μπορείτε να καλέσετε τις επαφές του Messenger χρησιμοποιώντας φωνή ή βίντεο με ενεργοποιημένο το E2EE, όπως και στο WhatsApp.

Κανείς άλλος εκτός από το άτομο με το οποίο μιλάτε δεν μπορεί να δει ή να ακούσει τις συνομιλίες ή τις κλήσεις σας E2EE, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στις φωνητικές και βιντεοσυνομιλίες σας στο Messenger. Ωστόσο, το Facebook λέει ότι μπορείτε ακόμα να αναφέρετε μηνύματα εάν χρειάζεται.

Υπάρχουν ενημερώσεις και για μηνύματα που εξαφανίζονται . Θα δείτε μια επιλογή για αυτούς όταν πατήσετε τη φωτογραφία του προφίλ σας σε μια συνομιλία, καθώς και στο πεδίο σύνθεσης μηνύματος (πατήστε το εικονίδιο του χρονοδιακόπτη εκεί). Τώρα μπορείτε να ενεργοποιήσετε μηνύματα που εξαφανίζονται για όλους σε μια συνομιλία, όχι μόνο για τον εαυτό σας. Επιπλέον, θα έχετε περισσότερο έλεγχο μεταξύ της διάρκειας προβολής των μηνυμάτων και της εξαφάνισής τους – μεταξύ πέντε δευτερολέπτων και 24 ωρών.

Το Facebook έχει κάποια άλλα χαρακτηριστικά E2EE στα σκαριά. Σχεδιάζει να ξεκινήσει δημόσιες δοκιμές ομαδικών συνομιλιών και κλήσεων E2EE στο Messenger τις επόμενες εβδομάδες. Η εταιρεία θα ξεκινήσει επίσης μια περιορισμένη δοκιμή E2EE για απευθείας μηνύματα Instagram. Θα χρειαστεί να έχετε μια υπάρχουσα συνομιλία με κάποιον ή να ακολουθήσετε ο ένας τον άλλον για να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε το E2EE σε ανταλλαγή DM.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *