Η Huawei αντιμετωπίζει για άλλη μια φορά ισχυρισμούς ότι τοποθετεί κενά ασφαλείας σε δίκτυα. Η Wall Street Journal αναφέρει ότι ο Αμερικανός εργολάβος Business Efficiency Solutions (BES) έχει καταθέσει ομοσπονδιακή μήνυση κατηγορώντας την Huawei όχι μόνο για κλοπή τεχνολογίας, αλλά και για πίεση της εταιρείας να εγκαταστήσει ένα backdoor δεδομένων για ένα έργο σχετικό με την επιβολή του νόμου στη Λαχόρη του Πακιστάν. Το σύστημα υποτίθεται ότι έδωσε στην Huawei πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων που την βοήθησε να συλλέξει ευαίσθητα δεδομένα πολιτών και κυβερνήσεων «σημαντικά για την εθνική ασφάλεια του Πακιστάν».
Η BES ισχυρίστηκε ότι η Huawei επέμεινε στη δημιουργία μιας διπλής έκδοσης του δικτύου Lahore στο Suzhou της Κίνας, η οποία θα παρείχε άμεση πρόσβαση στα δεδομένα του Πακιστάν. Ενώ η BES ήθελε άδεια από Πακιστανούς αξιωματούχους προτού προχωρήσει, η Huawei φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται άδεια και αρχικά απείλησε ότι θα διακόψει τη συμφωνία εάν η BES δεν προχωρήσει. Η κινεζική εταιρεία δήλωσε αργότερα ότι έλαβε άδεια, αλλά προφανώς αρνήθηκε να παράσχει στοιχεία για αυτό όταν της ζητήθηκε.
Η κατάσταση μπορεί να μην είναι ξεκάθαρη. Η Huawei είπε ότι “δεν υπάρχουν στοιχεία” ότι έχει εγκαταστήσει πίσω πόρτες σε οποιοδήποτε προϊόν. Σε μια δήλωση από νωρίτερα στη διαμάχη, η εταιρεία αναγνώρισε το διπλό σύστημα στην Κίνα, αλλά υποστήριξε ότι ήταν αυστηρά μια δοκιμαστική έκδοση “φυσικά απομονωμένη” από το πραγματικό δίκτυο, καθιστώντας αδύνατη την εξαγωγή δεδομένων. Ο επόπτης της προσπάθειας στη Λαχόρη, ο Μοχάμεντ Καμράν Χαν, είπε ότι μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για κλοπή δεδομένων «μέχρι στιγμής».
Στην μήνυση υπογραμμίζονται οι τρέχουσες ανησυχίες ότι η Huawei μπορεί να βοηθήσει τους στόχους επιτήρησης της Κίνας. Η εταιρεία αρνείται εδώ και καιρό τους ισχυρισμούς και δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις που να έχουν χρησιμοποιήσει τις πίσω πόρτες για να παρακολουθήσουν άλλες χώρες. Ωστόσο, αυτό δεν έχει καταργήσει τις υποψίες που οδήγησαν τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους να την τοποθετήσουν στην μαύρη λίστα της τεχνολογίας τους. Αυτή η υπόθεση μπορεί να επιδεινώσει μόνο την κατάσταση της Huawei, ακόμη και αν οι ισχυρισμοί της BES δεν κρατήσουν στο δικαστήριο.