Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες Microsoft 365 έχουν εγκαταλείψει την υποστήριξη για το IE11

Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες Microsoft 365 έχουν εγκαταλείψει την υποστήριξη για το IE11

Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, η Microsoft ανακοίνωσε ότι τερματίζει την υποστήριξη για εφαρμογές και υπηρεσίες Ιστού του Office στον Internet Explorer 11 (IE11). Παρόλο που το τελευταίο διέκοψε την υποστήριξή του στις 30 Νοεμβρίου 2020, οι υπόλοιπες εφαρμογές και υπηρεσίες του Microsoft 365 έχουν εγκαταλείψει την υποστήριξη για το πρόγραμμα περιήγησης παλαιού τύπου από σήμερα.

H  Microsoft έχει κάποιες διαθέσιμες οδηγίες σε μία από τις αναρτήσεις ιστολογίου της σχετικά με αυτό το θέμα. Ουσιαστικά, η υποστήριξη για εφαρμογές και υπηρεσίες Microsoft 365 στο IE11 έληξε από σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να μην μπορείτε να συνδεθείτε σε ορισμένες υπηρεσίες ή θα χρειαστεί να ανταποκριθείτε σε μια κακή εμπειρία χρήστη.

Όλες οι προσφορές κάτω από την ομπρέλα του Microsoft 365 θα καταργηθούν σταδιακά με τα ανεξάρτητα χρονοδιαγράμματα τους, προκειμένου να δοθεί χρόνος στους πελάτες να μεταναστεύσουν σε εναλλακτικές λύσεις. Ωστόσο, η Microsoft έχει δώσει ρητή καθοδήγηση για δύο υπηρεσίες ως εξής:

  • Outlook Web App: Οι χρήστες που συνδέονται με λογαριασμούς AAD θα εξακολουθούν να λαμβάνουν την πλήρη εμπειρία OWA αλλά δεν θα λαμβάνουν νέες δυνατότητες από τις 17 Αυγούστου 2021, ενώ οι χρήστες συνδέονται με λογαριασμούς Microsoft ( MSA) θα ανακατευθυνθεί στην εμπειρία του Outlook Web App Light.
  • Άνοιγμα με Explorer/View in File Explorer (SharePoint): Κατανοούμε ότι ορισμένοι πελάτες ενδέχεται να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Open with Explorer και το View in File Explorer (προσβάσιμο μόνο στο IE11) για πρόσβαση σε βιβλιοθήκες εγγράφων. Για να αποφευχθεί η διακοπή, αυτοί οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτές τις δυνατότητες προς το παρόν όταν μεταβαίνουν σε βιβλιοθήκη εγγράφων στο IE11. Αυτά τα χαρακτηριστικά παραμένουν σε λειτουργία συντήρησης και δεν λαμβάνουν περαιτέρω ανάπτυξη. Ενθαρρύνουμε όλους τους πελάτες να μετακινηθούν σε ένα σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης και συγχρονισμό OneDrive για καλύτερη εμπειρία χρήστη και ευκολότερη πρόσβαση σε αρχεία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προετοιμασίας του περιβάλλοντος του SharePoint για λήξη της υποστήριξης στο IE11.

Προχωρώντας, οι χρήστες δεν πρέπει να περιμένουν να προστεθούν νέες δυνατότητες στις υπηρεσίες του Microsoft 365 στο IE11 και θα πρέπει επίσης να έχουν υπόψη ότι δεν θα λάβουν καμία υποστήριξη σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Η κίνηση δεν είναι εντελώς απροσδόκητη δεδομένου ότι γνωρίζουμε ότι η εταιρεία αποσύρει το παλιό πρόγραμμα περιήγησής της το επόμενο έτος. Στην πραγματικότητα, το Twitter τερμάτισε την υποστήριξη για το IE11 πέρυσι, ενώ το Google Meet κάνει το ίδιο και σήμερα. Η εταιρεία έχει συστήσει στους χρήστες να μεταφέρουν τον φόρτο εργασίας τους στο Microsoft Edge, το οποίο διαθέτει επίσης μια “λειτουργία IE” για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα συμβατότητας σε ιστότοπους που εξακολουθούν να υποστηρίζουν IE11 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *