Η Intel εγκαταλείπει τις κάμερες RealSense που τροφοδοτούνται με AI

Η Intel εγκαταλείπει τις κάμερες RealSense που τροφοδοτούνται με AI

Η Intel ρίχνει όλο και περισσότερη ενέργεια στην κύρια δραστηριότητά της με τσιπ, και αυτό σημαίνει τώρα ότι αφήνει μερικές από τις λιγότερο απαραίτητες εργασίες της στο πλάι. Η εταιρεία δήλωσε στο CRN σε ανακοίνωσή της ότι “” το ίRealSense καταργείται  και μεταφέρει την τεχνολογία όρασης υπολογιστών σε προσπάθειες που “υποστηρίζουν καλύτερα” τις βασικές επιχειρήσεις τσιπ της.  

Ερωτήσεις εμφανίστηκαν σχετικά με την τύχη του RealSense αφού ο ηγέτης της ομάδας, Sagi Ben Moshe, είπε ότι αποχωρούσε από την Intel πριν από δύο εβδομάδες.

Στόχος του RealSense ήταν να κάνει την όραση του υπολογιστή πιο ευέλικτη και προσβάσιμη. Μια εταιρεία ή ερευνητής θα μπορούσε να αγοράσει κάμερες για να βοηθήσει τα πάντα, από την πλοήγηση σε ρομπότ έως την αναγνώριση προσώπου, και υπήρχε ακόμη και ένα τηλέφωνο με επίκεντρο τον προγραμματιστή. Ωστόσο, δεν ήταν ποτέ ένα πραγματικά mainstream προϊόν, και ο ASP VP Kent Tibbils είπε  ότι υπήρχαν λίγοι πελάτες που αγόρασαν κάμερες RealSense σε σημαντικές ποσότητες. Δεν ήταν πραγματικά ένα τμήμα που κερδίζει χρήματα, ακόμη και αν το έργο βοήθησε τις άλλες ομάδες της Intel.

Για την Intel, υπάρχει πιθανότατα μια απλούστερη απάντηση: θέλει να κόψει ότι δεν της φέρνει κέρδος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Pat Gelsinger θέλει την Intel να διεκδικήσει το στέμμα στην κατασκευής τσιπ και αυτό σημαίνει ότι θα συγκεντρώσει τους πόρους της στο σχεδιασμό και τις δυνατότητες κατασκευής.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *