Η Amazon χρησιμοποιεί μια προσαρμοσμένη συσκευή καταγραφής για να παρακολουθεί τα φορτηγά που μεταφέρουν το φορτίο της

Η Amazon χρησιμοποιεί μια προσαρμοσμένη συσκευή καταγραφής για να παρακολουθεί τα φορτηγά που μεταφέρουν το φορτίο της

H Amazon έχει αναπτύξει τεχνολογία ηλεκτρονικής παρακολούθησης για τα φορτηγά που χρησιμοποιούν οι συνεργάτες της για την παρακολούθηση της κίνησής τους και ελπίζει να βελτιώσει την ασφάλεια των οδηγών . Οι ηλεκτρονικές συσκευές καταγραφής (ELD) απαιτούνται ομοσπονδιακά για την πρόληψη ατυχημάτων που σχετίζονται με κόπωση σε φορτηγά, αλλά τώρα φαίνεται ότι η Amazon θα προσφέρει στους συνεργάτες της μια προσαρμοσμένη προσφορά ELD, δίνοντας πιθανώς άμεση πρόσβαση στην Amazon σε πολλά περισσότερα δεδομένα από ένα εργαλείο που διατηρεί ο ίδιος.

Το Relay ELD του Amazon   λειτουργεί συνδέοντας το υλικό στη θύρα διαγνωστικών φορτηγών για να αφομοιώσει άμεσα τις πληροφορίες από τον κινητήρα . Στη συνέχεια, κοινοποιεί αυτά τα δεδομένα μέσω Bluetooth για να συνδεθεί σε μια συνοδευτική εφαρμογή. Τα ELD συνήθως παρακολουθούν την τοποθεσία, την κίνηση και όταν ένα φορτηγό ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται, για να παρακολουθούν τις ώρες των οδηγών. Όταν ρωτήθηκε, η Amazon δεν επιβεβαίωσε ρητά ότι είχε δημιουργήσει το δικό της υλικό ELD. “Όπως και με πολλές λύσεις, χρησιμοποιούμε τρίτο μέρος για την κατασκευή υλικού”, λέει η εταιρεία.

 Το προϊόν ELD της Amazon προσφέρεται σε μέλη του Amazon Freight Partners Program (που συχνά μισθώνουν επίσης φορτηγά από την εταιρεία) με το σχέδιο να τα εγκαταστήσουν σε εκατοντάδες φορτηγά μέχρι το τέλος του έτους. Η Amazon μπόρεσε να επιβεβαιώσει  ότι είχε ξεκινήσει να πιλοτάρει νέα ELD:

«Επενδύουμε ενεργά σε μηχανισμούς ασφαλείας κατά τη διάρκεια των εργασιών μας και πρόσφατα ξεκινήσαμε να πιλοτάρουμε νέες ηλεκτρονικές συσκευές καταγραφής, τις οποίες απαιτεί η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας Κινητών, με έναν επιλεγμένο αριθμό μεταφορέων για να αποτυπώσετε τη συμμόρφωση του οδηγού με τους κανονισμούς για τις ώρες υπηρεσίας. »

Η Amazon λέει ότι προς το παρόν τα νέα ELD οδηγούνται σε έξι φορτηγά τρακτέρ, για να παρακολουθούν τη συμμόρφωση  με τις ώρες υπηρεσίας (HOS) – βασικά το μέγιστο χρονικό διάστημα που ένας οδηγός είναι σε υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων των διαλειμμάτων. Η εταιρεία δεν κοινοποίησε εάν τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για οτιδήποτε άλλο.

Τα δεδομένα τοποθεσίας και κίνησης που βλέπει η Amazon θα μπορούσαν να βοηθήσουν να επιβεβαιώνεται ότι οι οδηγοί κάνουν διάλειμμα ανάπαυσης σε μακρινά ταξίδια ή ενδεχομένως να βοηθήσουν την εταιρεία να λάβει άλλες αποφάσεις που σχετίζονται με την εφοδιαστική. Προηγούμενα σχέδια που έβαζαν κάμερες στις καμπίνες των φορτηγών και ημιφορτηγών της έχουν επίσης εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα είδη παρακολούθησης της Amazon που πάνε πολύ μακριά.

Ακόμα, ένα ELD φαίνεται πολύ λιγότερο επεμβατικό από μια κάμερα – και πάλι, τα ELD θα ήταν ούτως ή άλλως εκεί – αλλά εξακολουθεί να είναι ένα πολύτιμο κομμάτι ενός μεγαλύτερου παζλ πληροφοριών, για την ασφάλεια των οδηγών και τα πακέτα Amazon στην ώρα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *