Το Facebook κρύβει λίστες φίλων σε λογαριασμούς στο Αφγανιστάν ως μέτρο ασφαλείας

Το Facebook κρύβει λίστες φίλων σε λογαριασμούς στο Αφγανιστάν ως μέτρο ασφαλείας

Ο επικεφαλής της πολιτικής ασφαλείας του Facebook δήλωσε ότι η εταιρεία εφαρμόζει μέτρα ασφαλείας για τους χρήστες στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένης της απόκρυψης λιστών «φίλων» και προσθήκη εργαλείου για γρήγορο κλείδωμα λογαριασμών. Ο Nathaniel Gleicher είπε σε ένα νήμα στο Twitter ότι το Facebook έκανε τις αλλαγές με βάση τα σχόλια ακτιβιστών, δημοσιογράφων και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών.

Καθώς οι Ταλιμπάν ανέκτησαν τον έλεγχο της χώρας την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα βρήκε τρόπους να προωθήσει τα μηνύματά της στα κοινωνικά μέσα, παρά το γεγονός ότι απαγορεύτηκε από το YouTube και το Facebook. Το NBC News ανέφερε την Παρασκευή ότι οι άνθρωποι στο Αφγανιστάν που φοβούνται τους Ταλιμπάν διαγράφουν από τους λογαριασμούς και τα τηλέφωνά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε φωτογραφία που θα μπορούσε να δείξει σύνδεση με δυτικές χώρες, την πρώην αφγανική κυβέρνηση ή τον αφγανικό στρατό.

Οι άνθρωποι στο Αφγανιστάν θα έχουν πλέον πρόσβαση σε ένα εργαλείο με ένα κλικ για να κλειδώσουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook. “Όταν το προφίλ τους είναι κλειδωμένο, τα άτομα που δεν είναι φίλοι τους δεν μπορούν να κατεβάσουν ή να μοιραστούν τη φωτογραφία του προφίλ τους ή να δουν δημοσιεύσεις στο χρονολόγιό τους”,Gleicher εξήγησε ο. Καταργήθηκε επίσης η δυνατότητα για τους χρήστες να βλέπουν και να αναζητούν λίστες «Φίλοι» για λογαριασμούς Facebook στο Αφγανιστάν, για να προστατεύσουν τους ανθρώπους από το να στοχοποιηθούν, πρόσθεσε.

Στο Instagram που ανήκει στο Facebook, είπε ο Gleicher, η εταιρεία προσθέτει αναδυόμενες ειδοποιήσεις στο Αφγανιστάν που περιλαμβάνουν βήματα για την προστασία των λογαριασμών. Προέτρεψε επίσης άτομα με φίλους και συγγενείς στο Αφγανιστάν να ενισχύσουν τις δικές τους ρυθμίσεις ορατότητας.

Ο Gleicher πρόσθεσε ότι έχει προστεθεί ένα κέντρο ειδικών επιχειρήσεων «για να ανταποκριθεί σε νέες απειλές όταν εμφανιστούν». Η εταιρεία παρακολουθεί στενά την κατάσταση, είπε. “Και θα λάβει μέτρα για να βοηθήσει στην προστασία των ανθρώπων σε πραγματικό χρόνο.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *