Το Microsoft Teams μόλις απέκτησε νέα στοιχεία ελέγχου δωματίων και καλύτερη αναζήτηση

Το Microsoft Teams μόλις απέκτησε νέα στοιχεία ελέγχου δωματίων και καλύτερη αναζήτηση

H Microsoft έχει περάσει τον τελευταίο χρόνο ευθυγραμμίζοντας το Microsoft Teams με τις ανάγκες των χρηστών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζει τις προσπάθειές της για τη βελτίωση βασικών χαρακτηριστικών, όπως τα δωμάτια διαρροής. Αυτή η δυνατότητα έφτασε τον Δεκέμβριο και επιτρέπει στους διοργανωτές των συναντήσεων να χωρίσουν τους συμμετέχοντες σε μικρότερες ομάδες εστίασης για καταιγισμό ιδεών. Το Zoom έχει παρόμοιο χαρακτηριστικό και οι δύο εταιρείες το παλεύουν με νέες δυνατότητες και ελέγχους διαχείρισης.  

Ενώ οι διοργανωτές συναντήσεων είχαν ήδη τη δυνατότητα να δημιουργούν και να διαχειρίζονται διαλείμματα, η Microsoft προσθέτει ένα νέο στοιχείο ελέγχου που τους επιτρέπει να αναθέτουν τα στοιχεία ελέγχου των χώρων σε συγκεκριμένους παρουσιαστές. Αυτοί οι παρουσιαστές γίνονται «μάνατζερ».  

Σύμφωνα με το OnMSFT, η Microsoft εξήγησε σε ένα μήνυμα του Microsoft 365 Admin Center: “Λαμβάνοντας τον έλεγχο από τον πίνακα διαχείρισης των χώρων Breakout, οι διορισμένοι παρουσιαστές θα έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν λειτουργίες αίθουσας Breakout ως διευθυντής ή διοργανωτής συναντήσεων, καθώς και να συμμετέχουν στα Rooms ως διευθυντής Room Breakout”. H λειτουργία αυτή θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο στις ομάδες Teams , σύμφωνα με τον χάρτη πορείας του Microsoft 365,.  

Οι παρουσιαστές θα μπορούν να προσθέτουν και να διαγράφουν δωμάτια, να εκχωρούν χρήστες σε αίθουσες, να ορίζουν ώρες συναντήσεων, να κάνουν ανακοινώσεις, να αναδημιουργούν αίθουσες και να προσαρμόζουν διάφορες ρυθμίσεις.

Αυτό θα ελαφρύνει το φορτίο για τους επίσημους διοργανωτές των Teams, οι οποίοι στο παρελθόν θα έπρεπε να διαχειρίζονται συναντήσεις που διαφορετικά θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε παρουσιαστές, οι οποίοι μπορεί να χρειάζονται περισσότερη ελευθερία για να οργανώσουν τις δικές τους συναντήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει επίσης να είναι χρήσιμο για κάθε μεγάλο οργανισμό με ιεραρχία ρόλων με κοινές ευθύνες αλλά διαφορετικούς στόχους και προθεσμίες. 

Η Microsoft εργάζεται επίσης για τη βελτίωση της αναζήτησης εντός της εφαρμογής μέσω μιας νέας σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως τον Νοέμβριο. 

“Μια νέα εμπειρία αναζήτησης στο Teams θα κάνει την εύρεση μηνυμάτων, ατόμων, απαντήσεων και αρχείων γρηγορότερη και πιο διαισθητική”, λέει η εταιρεία στο χάρτη πορείας της. 

“Μια ανασχεδιασμένη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης παρέχει καλύτερο περιβάλλον και γρηγορότερα αποτελέσματα, με συνάφεια που υποστηρίζει AI με βάση τα άτομα και το περιεχόμενο με το οποίο ασχολείστε περισσότερο στις ομάδες και άλλες υπηρεσίες του Microsoft 365.”

Για τους πελάτες του Microsoft 365 Education, η Microsoft επέτρεψε επίσης τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν ομαδικές εργασίες. 

Αυτό απευθύνεται σε δασκάλους που δημιουργούν ομαδικές εργασίες μεταξύ, ας πούμε, τεσσάρων μαθητών, επιτρέποντάς τους να σημειώσουν τους μαθητές ως ομάδα με τη μία, αντί να χρειάζεται να σημειώσουν κάθε άτομο ξεχωριστά. Αυτό ήταν ένα δημοφιλές αίτημα, με 1.321 ψήφους στις σελίδες σχολίων χρηστών του Teams.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *