Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «League of Legends» μεταφέρεται από την Κίνα στην Ευρώπη λόγω των COVID-19

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «League of Legends» μεταφέρεται από την Κίνα στην Ευρώπη λόγω των COVID-19

Η Riot Games αλλάζει τα σχέδιά της για το League of Legends Παγκόσμιο Πρωτάθλημα(γνωστό και ως Worlds) του 2021. Η εκδήλωση έπρεπε να λάβει χώρα στην Κίνα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αλλά μετακομίζει στην Ευρώπη εν μέσω ταξιδιωτικών επιπλοκών που προκλήθηκαν από την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής COVID-19 Delta.

“Φτάσαμε στο σημείο όπου είναι εξαιρετικά δύσκολο να εγγυηθούμε ότι οι προκριματικές ομάδες και οι καλύτεροι παίκτες τους θα είναι σε θέση να παρευρεθούν στο Worlds φέτος”, δήλωσε ο  John Needham, παγκόσμιος επικεφαλής esport της Riot σε βίντεο . “Αφού εξετάσαμε όλες τις πιθανές επιλογές, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η μετακίνηση των Worlds στην Ευρώπη παρείχε την καλύτερη ευκαιρία για τις περισσότερες ομάδες και τους καλύτερους παίκτες τους να ανταγωνιστούν”. 

Το Worlds 2021 υποτίθεται ότι θα λάβει χώρα σε πέντε πόλεις σε όλη την Κίνα, με αποκορύφωμα το Σενζέν τον Νοέμβριο, αφού αρχικά ανακοινώθηκε για τις ΗΠΑ το 2018. Η Riot δεν αποκάλυψε πού ακριβώς στην Ευρώπη θα φέρει ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στα esports έτος, αν και ο Needham σημείωσε ότι η προσβασιμότητα για τον μεγαλύτερο αριθμό ομάδων και τους βασικούς παίκτες τους θα είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας. Η Riot θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το Worlds 2021 τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Riot μετέφερε τους τελευταίους αγώνες του League of Legends Championship Series (LCS) – το πρωτάθλημα της esport’s North America – από μια αρένα του Νιου Τζέρσεϊ στην αρένα LCS στο Λος Άντζελες. Είπε ότι η άνοδος των υποθέσεων παραλλαγής Delta σήμαινε ότι “δεν μπορεί με καλή συνείδηση ​​να πραγματοποιήσει μια μαζική εκδήλωση θαυμαστών αυτή τη στιγμή”.

Άλλα esports εξακολουθούν να προχωρούν με προσωπικές εκδηλώσεις στη Βόρεια Αμερική. Η σεζόν 2021 του Call of Duty League  μόλις ολοκληρώθηκε, με το Σαββατοκύριακο του πρωταθλήματος να διεξάγεται στο κατάμεστο Galen Center στο Λος Άντζελες. Τα Overwatch League πλέι οφ της και οι μεγάλοι τελικοί θα διεξαχθούν στο Ντάλας και στην ίδια αρένα του Λος Άντζελες αντίστοιχα τον επόμενο μήνα, σηματοδοτώντας την επιστροφή του esport στις προσωπικές διοργανώσεις στις ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *