Τα API εντοπισμού επαφών COVID από την Google/Apple δεν έκαναν πολλά στις ΗΠΑ

Τα API εντοπισμού επαφών COVID από την Google/Apple δεν έκαναν πολλά στις ΗΠΑ

 Μια αναφορά υποδεικνύει ότι οι εφαρμογές COVID που χρησιμοποιούνται σε 26 πολιτείες με βάση τα API της Google/Apple δεν είχαν μεγάλη επίδραση.Πολύ μικρά ποσοστά του πληθυσμού χρησιμοποιούσαν τις εφαρμογές. Ακόμα λιγότερα αναφέρθηκαν θετικά αποτελέσματα τεστ COVID-19. Είναι σαφές ότι οι εφαρμογές βοήθησαν, αλλά φαίνεται ότι οι πόροι θα μπορούσαν να είχαν δαπανηθεί καλύτερα αλλού.

Καθώς η πανδημία COVID-19 άρχισε πραγματικά ξεκίνησε το 2020, η  Google και η Apple-σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας-δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν. Οι δύο τεχνολογικοί γίγαντες δημιούργησαν API Android και iPhone που θα διευκολύνουν τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να αναπτύξουν εφαρμογές που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό επαφών μολυσμένων ατόμων. 

Αν και πάνω από το 50% των πολιτειών στις ΗΠΑ υιοθέτησαν τα API, φαίνεται ότι οι προκύπτουσες εφαρμογές COVID είχαν μικρή θετική επίδραση. Σύμφωνα με έκθεση του Business Insider   πολύ λίγοι άνθρωποι είδαν οποιοδήποτε πραγματικό κέρδος υλικού από τη χρήση των εφαρμογών. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο είδε σημαντικά οφέλη από τα API.

Υπήρχαν 26 πολιτείες που υιοθέτησαν το σύστημα ειδοποιήσεων έκθεσης Google/Apple. Μόνο 17 παρείχαν μερικά στοιχεία για την έρευνα, τα οποία Business Insider χρησιμοποίησε για να καταλήξει στο συμπέρασμα. Στο Μέριλαντ, το κράτος με τον μεγαλύτερο αριθμό εγκαταστάσεων στο 40% του πληθυσμού, καταγράφηκε μόνο το 9,7% των περιπτώσεων COVID-19. Αυτή είναι η κατάσταση με τους καλύτερους αριθμούς – μόνο χειροτερεύει από εκεί.

Κοιτάζοντας τα δεδομένα από τις 17 πολιτείες, διαπιστώνεται ότι περίπου το 24,8% των κατοίκων εγκατέστησαν ακόμη και μία από τις εφαρμογές COVID. Από αυτά, μόνο περίπου το 2,14% των περιπτώσεων COVID-19 καταγράφηκαν πραγματικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *