Η NVIDIA εξαγοράζει το DeepMap για να βελτιώσει την αυτόνομη πλοήγηση οχημάτων

Η NVIDIA εξαγοράζει το DeepMap για να βελτιώσει την αυτόνομη πλοήγηση οχημάτων

H NVIDIA ανακοίνωσε ότι απέκτησε την  DeepMap, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή χαρτών υψηλής ευκρίνειας για αυτόνομα οχήματα, έτσι ώστε να μπορούν να πλοηγούνται στους δρόμους μας με μεγαλύτερη ασφάλεια. Με την αγορά, η NVIDIA αποκτάει μια εταιρεία που έχει ήδη δημιουργήσει λύσεις χαρτογράφησης για αυτόνομα οχήματα συν την εξειδίκευση των υπαλλήλων της που έχουν πολλές δεκαετίες συλλογικής εμπειρίας στην τεχνολογία χαρτογράφησης.

Σχολιάζοντας την αγορά, ο Ali Kani, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Automotive στη NVIDIA, δήλωσε:

«Η εξαγορά αποτελεί έγκριση του μοναδικού οράματος, τεχνολογίας και ανθρώπων της DeepMap. Το DeepMap αναμένεται να επεκτείνει τα προϊόντα χαρτογράφησης, να μας βοηθήσει να κλιμακώσουμε τις λειτουργίες χάρτη σε όλο τον κόσμο και να επεκτείνουμε την πλήρη τεχνογνωσία μας για την αυτο-οδήγηση.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την ομάδα DeepMap στη NVIDIA. Έχουν αποδεδειγμένο ιστορικό και είναι επιχειρηματικοί, ευκίνητοι και εστιασμένοι στη μηχανική. Το DeepMap καλύπτει μια βαθιά ανάγκη στον κλάδο και μαζί θα αναπτύξουμε και θα επεκτείνουμε αυτές τις δυνατότητες ».

Σύμφωνα με τη NVIDIA, οι χάρτες με ακρίβεια λίγων μέτρων είναι κατάλληλοι για πλοήγηση  , αλλά όταν πρόκειται για αυτο-οδηγούμενα οχήματα, τότε οι χάρτες πρέπει να είναι ακριβείς σε επίπεδο εκατοστών. Με το DeepMap, η NVIDIA θα μπορεί να ενσωματώνει χάρτες υψηλής ακρίβειας στο προϊόν της NVIDIA DRIVE.

Η NVIDIA έχει επίσης πει ότι θα επιτρέψει στο DeepMap να ενσωματώσει νέες δυνατότητες και υπηρεσίες για νέους και υπάρχοντες συνεργάτες, επενδύοντας αρκετά χρήματα στο έργο. Η ίδια η NVIDIA θα επωφεληθεί επίσης από τη συνεχιζόμενη επένδυση χάρη στην ενσωμάτωση του DeepMap στο NVIDIA DRIVE.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *