Η Apple αλλάζει τους βασικούς κανόνες του App Store ως απάντηση στην αγωγή  από τους προγραμματιστές

Η Apple αλλάζει τους βασικούς κανόνες του App Store ως απάντηση στην αγωγή από τους προγραμματιστές

H Apple συμφώνησε να αλλάξει κάποιους κανόνες που διέπουν το App Store της ως μέρος ενός διακανονισμού με τους προγραμματιστές που κατέθεσε συλλογική αγωγή κατά της εταιρείας. Η πιο σημαντική αλλαγή είναι ότι η Apple «διευκρινίζει» ότι οι προγραμματιστές επιτρέπεται να στέλνουν email στους χρήστες «σχετικά με τους τρόπους πληρωμής εκτός της εφαρμογής τους iOS». Η εταιρεία συμφώνησε επίσης να δημοσιεύσει αναφορές διαφάνειας που περιγράφουν λεπτομερώς τις βαθμολογήσεις του App Store και τη διαδικασία ελέγχου της εφαρμογής.

Πολλές από τις αλλαγές θα επηρεάσουν μερικούς από τους πιο αμφιλεγόμενους κανόνες προγραμματιστών της Apple που έχουν συζητηθεί έντονα καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξημένο έλεγχο αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Για παράδειγμα, οι πολιτικές της Apple που απαγορεύουν στους προγραμματιστές να ενημερώνουν τους χρήστες σχετικά με τρόπους πληρωμής για το περιεχόμενό τους εκτός του Apple Store –  ήταν ένα βασικό ζήτημα στη  αγωγή της Epic εναντίον της Apple. Τώρα η Apple λέει ότι στην πραγματικότητα επιτρέπεται στους προγραμματιστές να κάνουν τέτοιες «επικοινωνίες» μέσω email ή άλλων μεθόδων, αρκεί να μην το κάνουν απευθείας στην εφαρμογή τους.

“Για να δώσει στους προγραμματιστές ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία να προσεγγίσουν τους πελάτες τους, η Apple διευκρινίζει επίσης ότι οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιούν επικοινωνίες, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, για να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους πληρωμής εκτός της εφαρμογής τους iOS”, γράφει η Apple στη δήλωσή της.

Η εταιρεία υπόσχεται επίσης περισσότερη διαφάνεια σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου των εφαρμογών της, την οποία οι προγραμματιστές δήλωσαν ότι είναι μπερδεμένος και δύσκολος στην πλοήγηση. Η Apple λέει ότι θα δημοσιεύσει μια «ετήσια έκθεση διαφάνειας» που θα «μοιράζεται σημαντικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου της εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των εφαρμογών που απορρίφθηκαν για διαφορετικούς λόγους, του αριθμού των λογαριασμών πελατών και προγραμματιστών που απενεργοποιήθηκαν, αντικειμενικά δεδομένα σχετικά με ερωτήματα αναζήτησης και αποτελέσματα, και τον αριθμό των εφαρμογών που αφαιρέθηκαν από το App Store. “

Υπάρχουν και άλλες αλλαγές που προορίζονται να δώσουν στους προγραμματιστές μεγαλύτερη ευελιξία στον καθορισμό των τιμών τους. Η Apple λέει ότι θα αυξήσει τον αριθμό των τιμών που διατίθενται στους κατασκευαστές εφαρμογών από “λιγότερα από 100 σε περισσότερα από 500”. Αυτές οι αλλαγές αναμένονται μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, σύμφωνα με δήλωση δικηγόρων που εκπροσωπούν τους προγραμματιστές. Επιπλέον, η Apple συμφώνησε ως μέρος του διακανονισμού να διατηρήσει τις αλλαγές που είπε αρχικά ως απάντηση στον COVID-19 που μείωσε τις προμήθειες στο 15 % για προγραμματιστές με λιγότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως. Αυτή η αλλαγή θα ισχύει τώρα για «τουλάχιστον τα επόμενα τρία χρόνια».

Οι αλλαγές είναι ως απάντηση σε μια αγωγή κατηγορίας που χρονολογείται από το 2019. Οι προγραμματιστές που κερδίζουν λιγότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια ενδέχεται επίσης να μπορούν να λάβουν πληρωμές ως μέρος του διακανονισμού, αν και ο ιστότοπος με λεπτομέρειες για τις ρυθμίσεις δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *