Η Amazon απενεργοποιεί τον ιστότοπο προπαγάνδας του ISIS που χρησιμοποιεί το AWS για τη φιλοξενία περιεχομένου

Η Amazon απενεργοποιεί τον ιστότοπο προπαγάνδας του ISIS που χρησιμοποιεί το AWS για τη φιλοξενία περιεχομένου

Ο προπαγανδιστικός βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες Web της Amazon για τη φιλοξενία περιεχομένου που προωθεί τον εξτρεμισμό . Η Nida-e-Haqq, ο φορέας των μέσων μαζικής ενημέρωσης της ομάδας, δημοσίευσε μηνύματα στον ιστότοπο στην γλώσσα Ουρντού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που γιόρταζαν την πρόσφατη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ που σκότωσε 170 ανθρώπους. Δεδομένου ότι η πολιτική της Amazon απαγορεύει στους πελάτες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της για να υποκινούν βία και τρόμο, η εταιρεία απέσυρε τον ιστότοπο αφού η The Post την ειδοποίησε για την ύπαρξή της. 

Ο ιστότοπος Amazon απενεργοποιημένος παρείχε περιεχόμενο για την εφαρμογή Nida-e-Haqq, η οποία πρόσφατα έδειξε μια εικόνα του βομβιστή της Καμπούλ τυλιγμένη σε γιλέκο αυτοκτονίας. Προς το παρόν προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης και δεν είναι ορατό, αλλά είναι ενεργό τουλάχιστον από τον Απρίλιο, με βάση τις διαδικτυακές εγγραφές τομέα The Post saw. Ο εκπρόσωπος της Amazon, Casey McGee, δήλωσε στη δημοσίευση: ” Μετά από έρευνα, απενεργοποιήσαμε έναν ιστότοπο που ήταν συνδεδεμένος με αυτήν την εφαρμογή καθώς παραβίαζε την Πολιτική Αποδεκτής Χρήσης AWS.” 

Το περιεχόμενο που σχετίζεται με τους Ταλιμπάν και τα εξτρεμιστικά τους πιστεύω είναι το τελευταίο θέμα των κοινωνικών δικτύων και σαφώς, οι υπηρεσίες φιλοξενίας όπως αυτές του Amazon, πρέπει να τα αντιμετωπίσουν. Ο οργανισμός χρησιμοποιεί υπηρεσίες όπως το Facebook, το Twitter, το YouTube και το WhatsApp για να διαδώσει το μήνυμά του και οι ιστότοποι πρέπει τώρα να αποφασίσουν εάν πρέπει να ενημερώσουν την πολιτική τους σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του περιεχομένου των Ταλιμπάν και να βεβαιωθούν ότι ισχύουν οι κανόνες τους για τη βία και ο τρόμος εφαρμόζεται σωστά.

Η Amazon δεν είπε πώς η Nida-e-Haqq κατάφερε να αποφύγει τον εντοπισμό για τουλάχιστον τέσσερις μήνες, όταν δεν προσπαθούσε καν να κρύψει τι είδους περιεχόμενο δημοσίευσε, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι η εταιρεία απλά δεν γνώριζε υπήρχε ιστοσελίδα. Η  Amazon μπορεί να μην ασχολείται προληπτικά με το περιεχόμενο των πελατών της, στηριζόμενη αντίθετα στις καταγγελίες που δέχεται. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *