Η Toyota αποσύρει τις αυτο-οδηγούμενες e-Palettes από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες μετά από ένα ατύχημα

Η Toyota αποσύρει τις αυτο-οδηγούμενες e-Palettes από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες μετά από ένα ατύχημα

Τέσσερις ημέρες μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Toyota απομάκρυνε τα αυτοκινούμενα οχήματα e-Palette από την εκδήλωση μετά από σύγκρουση με έναν πεζό. Η αυτοκινητοβιομηχανία πήρε την απόφαση την Παρασκευή,   μια μέρα αφότου ένας από τους λοβούς χτύπησε έναν αθλητή με προβλήματα όρασης που περπατούσε εκεί κοντά. 

Σύμφωνα με μια δήλωση βίντεο από τον CEO της Toyota Akio Toyoda,   το όχημα είχε σταματήσει σε μια διασταύρωση και επρόκειτο να στραφεί υπό χειροκίνητο έλεγχο από τον χειριστή του σκάφους όταν χτύπησε τον πεζό με ένα ή δύο χιλιόμετρα την ώρα   Η ταυτότητα του αθλητή δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Η Toyota ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδιά της να αναπτύξει e-Palettes στους αγώνες τον Οκτώβριο του 2019, πριν η πανδημία του κοροναϊού αναγκάσει τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων να καθυστερήσουν τους αγώνες του 2020 κατά ένα χρόνο. Το σχέδιο ήταν να εκδοθεί στόλος 20 οχημάτων, καθένα από τα οποία θα μπορούσε να τρέξει με ταχύτητα έως και 12 μίλια την ώρα σε καθορισμένο βρόχο. Αξιοσημείωτο, το σχέδιο προέβλεπε επίσης έναν επιβάτη ανθρώπινης ασφάλειας στο πλοίο σε περίπτωση που κάτι πήγε στραβά. 

Η Toyota είπε επίσης τότε ότι τα οχήματα προσαρμόστηκαν για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, με ηλεκτρική ράμπα σε κάθε όχημα και χώρο για έως και τέσσερα αναπηρικά αμαξίδια. Επιπλέον, η Toyota ρύθμισε μερικά από τα εσωτερικά στοιχεία της e-Palette για να φιλοξενήσει επιβάτες με αχρωματοψία.

Ο τραυματίας φαίνεται να μην έχει τραυματιστεί σοβαρά. Αφού έλαβαν ιατρική βοήθεια, σύμφωνα με πληροφορίες, επέστρεψαν στα καταλύματά τους. Ο αθλητής αναμένεται τώρα να αγωνιστεί το Σάββατο στις 10:30 το πρωί τοπική ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *