Το TikTok απαγορεύει την  “milk crate challenge” λόγω φόβου σοβαρών τραυματισμών

Το TikTok απαγορεύει την “milk crate challenge” λόγω φόβου σοβαρών τραυματισμών

To TikTok είναι αρκετά δημοφιλές σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο και αυτό έρχεται με το δίκαιο μερίδιο πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων του. Όσον αφορά το τελευταίο, αυτό περιλαμβάνει την προώθηση της «κουλτούρας των διασημοτήτων», την προσβασιμότητα αμφιβόλου περιεχομένου στο νεότερο κοινό και ανησυχίες για την ασφάλεια. Σήμερα, το TikTok αποφάσισε να διορθώσει ορισμένα από αυτά τα ζητήματα απαγορεύοντας την ιογενή “milk crate challenge”  από την πλατφόρμα του.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η πρόκληση “milk crate challenge” είναι δημοφιλής στο TikTok τις τελευταίες ημέρες. Περιλαμβάνει στοίβαγμα κιβωτίων γάλακτος το ένα πάνω στο άλλο με τη μορφή μιας πολύ ασταθούς πυραμίδας και στη συνέχεια σκαρφάλωμα πάνω του. Φυσικά, έχει γίνει viral λόγω των “αποτυχιών” που έχει ως αποτέλεσμα – μπορείτε να βρείτε αρκετές συλλογές στο YouTube μόνο για να πάρετε μια ιδέα για το τι συνεπάγεται η πρόκληση.

Ωστόσο, η αποτυχία στην επίτευξη του άθλου μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς, όπως αυτούς που σχετίζονται με τη σπονδυλική στήλη – ή άλλα οστά – ανάλογα με τον τρόπο που πέφτεις. Ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση, έχετε τουλάχιστον κάποιους μώλωπες να περιμένετε. Ως εκ τούτου, το TikTok έχει πλέον απαγορεύσει το περιεχόμενο που σχετίζεται με αυτήν τη δραστηριότητα από την πλατφόρμα. Σε δήλωσή της στο TechCrunch, η εταιρεία δήλωσε: 

“To TikTok απαγορεύει περιεχόμενο που προωθεί ή εξυμνεί επικίνδυνες πράξεις και αφαιρούμε βίντεο και ανακατευθύνουμε τις αναζητήσεις στις Οδηγίες κοινότητας για να αποθαρρύνουμε αυτό το περιεχόμενο. Ενθαρρύνουμε όλους να είναι προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους, είτε στο διαδίκτυο είτε εκτός λειτουργίας.”

Η πύλη αναφέρει επίσης ότι αν αναζητήσετε το hashtag της πρόκλησης στο TikTok, δεν θα έχετε αποτελέσματα με την προειδοποίηση ότι “αυτή η φράση μπορεί να σχετίζεται με συμπεριφορά ή περιεχόμενο που παραβιάζει τις οδηγίες μας. Η προώθηση μιας ασφαλούς και θετικής εμπειρίας είναι η κορυφαία προτεραιότητα του TikTok”. Τούτου λεχθέντος, τα βίντεο της πρόκλησης με ορθογραφικά hashtags εξακολουθούν να βρίσκονται στην πλατφόρμα.

Η κίνηση έρχεται αφού αρκετοί ειδικοί στον τομέα της υγείας ανέφεραν ανησυχίες για την ασφάλεια ή την έλλειψη αυτής της πρόκλησης. Το παράδειγμα είναι αρκετά παρόμοιο με το “Tide Pod Challenge” που έγινε viral στα κοινωνικά μέσα το 2018 και είχε ως αποτέλεσμα αρκετές νοσηλείες λόγω των ατόμων που κατανάλωναν απορρυπαντικό για να γίνουν διάσημοι στο διαδίκτυο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *