Οι ΗΠΑ χτύπησαν στόχο του  ISIS με drones στο Αφγανιστάν και προειδοποίησαν για απειλή στο αεροδρόμιο

Οι ΗΠΑ χτύπησαν στόχο του ISIS με drones στο Αφγανιστάν και προειδοποίησαν για απειλή στο αεροδρόμιο

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν επίθεση με  drones εναντίον του  Ισλαμικού Κράτους στόχου   στο Αφγανιστάν το Σάββατο, καθώς η αεροπορική μεταφορά αυτών που θέλουν  να αποδράσουν  είναι στα τελευταία στάδια μετά τις νέες  προειδοποιήσεις τρομοκρατικής επίθεσης και καταπάτηση των Ταλιμπάν δυνάμεις που ετοιμάστηκαν να καταλάβουν το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Τα αμερικανικά στρατεύματα που επιβλέπουν την εκκένωση αναγκάστηκαν σε στενότερη συνεργασία ασφαλείας με τους Ταλιμπάν για να αποτρέψουν οποιαδήποτε επανάληψη μιας βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας που σκότωσε πολλούς πολίτες που συνωστίζονταν γύρω από μία από τις κύριες πύλες πρόσβασης του αεροδρομίου και 13 αμερικανικά στρατεύματα.

Η επίθεση ανέλαβε ένα περιφερειακό κεφάλαιο του Ισλαμικού Κράτους – γνωστό ως Ισλαμικό Κράτος επαρχία Χορασάν (ISKP) – και το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι είχε πραγματοποιήσει επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον «σχεδιασμού» της τζιχαντιστικής ομάδας στο ανατολικό Αφγανιστάν.

«Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι σκοτώσαμε τον στόχο. Δεν γνωρίζουμε θύματα αμάχων »,ο αμερικανικός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι η αεροπορική επίθεση πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Νανγκαρχάρ, ανατολικά της Καμπούλ και συνορεύει με το Πακιστάν. Δεν διευκρίνισε αν ο στόχος συνδέθηκε με την επίθεση στο αεροδρόμιο.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι οι επόμενες ημέρες είναι πιθανότατα οι πιο επικίνδυνες καθώς οι εκκενώσεις συνεχίζονται πριν από την επικείμενη προθεσμία για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων.

Λίγο πριν δημοσιοποιηθούν οι λεπτομέρειες της αεροπορικής επίθεσης με στόχο το Ισλαμικό Κράτος, η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ εξέδωσε νέα προειδοποίηση για απειλές ασφαλείας στο αεροδρόμιο και κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες στις πύλες να “φύγουν αμέσως”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *