Οι εργαζόμενοι της Apple δήλωσαν ότι έχουν συγκεντρώσει σχεδόν 500 τοξικές ιστορίες στο χώρο εργασίας

Οι εργαζόμενοι της Apple δήλωσαν ότι έχουν συγκεντρώσει σχεδόν 500 τοξικές ιστορίες στο χώρο εργασίας

Μετά την αποστολή έκκλησης για δράση τη Δευτέρα, η #AppleToo, μια ομάδα αποτελούμενη από νυν και πρώην εργαζόμενους της Apple που προσπαθούν να φωτίσουν την κουλτούρα της εταιρείας στο χώρο εργασίας, λέει ότι έχει συλλέξει σχεδόν 500 ιστορίες περιστατικών που αφορούν διακρίσεις, παρενόχληση και αντίποινα «που συνέβησαν στα χέρια ενός συναδέλφου έξω από την πανεπιστημιούπολη». Σύμφωνα με τον λογαριασμό Apple Workers στο Twitter, η πλειοψηφία αυτών που ήρθαν σε επαφή ζήτησαν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής καταγγελίας σε μια εξωτερική αρχή όπως το Τμήμα Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνιας (DFEH).

Επιπλέον, η ομάδα λέει ότι περισσότερα από τα μισά άτομα με τα οποία μίλησαν ζήτησαν πληροφορίες και καθοδήγηση για το πώς να επικοινωνήσουν με τα μέσα ενημέρωσης για τις ιστορίες τους. «Σχεδόν όλοι συμφώνησαν να μοιραστούν τις ιστορίες τους με σεβασμό και ανώνυμα», ανέφερε. Οι Apple Workers σχεδιάζουν να αρχίσουν να μοιράζονται αυτές τις ιστορίες δημόσια την επόμενη εβδομάδα, αλλά προσέφερε μια προεπισκόπηση την Παρασκευή, σημειώνοντας ότι η γενική γραμμή σε πολλά από τα περιστατικά ήταν ότι οι εργαζόμενοι θεώρησαν ότι αγνοήθηκαν από το τμήμα HR της Apple.

Αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που η Ashley Gjøvik, η ανώτερος διευθυντής προγράμματος μηχανικής της Apple πρόσφατα παρουσίασε  όταν μοιράστηκε την εμπειρία της να προσπαθεί να μιλήσει με την εταιρεία για επισφαλείς συνθήκες εργασίας, το σεξισμό και ένα περιβάλλον γραφείου εχθρικό. “Καταφεύγω σε αυτό μόνο επειδή όλα όσα προσπάθησα εσωτερικά απέτυχαν”, λέει σε μια ιστοσελίδα που δημιούργησε για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της.   

Τα tweets απεικονίζουν μια εικόνα μιας εταιρείας φαινομενικά απρόθυμης να αντιμετωπίσει τις νόμιμες ανησυχίες. Πριν τεθεί σε διοικητική άδεια, η Gjøvik λέει ότι ζήτησε από την ομάδα σχέσεων υπαλλήλων της Apple να ερευνήσει 558 αποδεικτικά στοιχεία και 13 άτομα. Η εταιρεία φέρεται να είπε στον Gjøvik ότι θα ερευνήσει άτομα μόνο επειδή ήταν “απλούστερο”. Σε ξεχωριστό tweet, ο Gjøvik ανέφερε λεπτομερώς μια κατάσταση όπου η εταιρεία είπε ότι ήταν εντάξει ένας άντρας σκηνοθέτης να της ζητήσει να πιει ποτό και να μιλήσει για εξαπάτηση της γυναίκας του και των ερωμένων του.  

“Είμαστε και ήμασταν πάντα βαθιά αφοσιωμένοι στη δημιουργία και διατήρηση ενός θετικού και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού χώρου”, δήλωσε η Apple όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα νέα. “Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη όλες τις ανησυχίες και διερευνούμε διεξοδικά κάθε φορά που δημιουργείται ανησυχία και, από σεβασμό προς απορρήτου οποιουδήποτε ατόμου που εμπλέκεται, δεν συζητάμε συγκεκριμένα θέματα εργαζομένων ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *