Σύντομα μπορείτε να ζήσετε μια βόλτα στο διάστημα μέσω της εικονικής πραγματικότητας

Σύντομα μπορείτε να ζήσετε μια βόλτα στο διάστημα μέσω της εικονικής πραγματικότητας

Οι περισσότεροι από εμάς δεν θα μπορέσουμε ποτέ να επισκεφτούμε το διάστημα, πολύ περισσότερο να βιώσουμε πώς είναι να κάνουμε ένα διαστημικό περίπατο. Ακόμη και οι δισεκατομμυριούχοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για ένα ταξίδι πέρα ​​από την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας – ή τουλάχιστον κάπου εκεί κοντά – μπορούν να κοιτάξουν μόνο από τα διαστημόπλοιά τους. Τα επεισόδια 3 και 4 της συναρπαστικής σειράς Space Explorers: The ISS Experience, ωστόσο, θα σας δώσουν έναν τρόπο να δείτε πώς είναι να επιπλέεις στο διάστημα. Για να συμβεί αυτό, ο Felix & Paul Studios, ένας από τους δημιουργούς της σειράς, προσάρμοσε μια κάμερα εικονικής πραγματικότητας και την τοποθέτησε στο Canadarm2 ρομπότ για να καταγράψει τρισδιάστατες σκηνές 360 μοιρών έξω από τον διαστημικό σταθμό. 

Η “Outer Space Camera” του Felix & Paul είναι μια προσαρμοσμένη έκδοση του εμπορικά διαθέσιμου Z-Cam V1 Pro. Διαθέτει εννέα αισθητήρες 4Κ που μπορούν να τραβήξουν εικόνες 3D, 360 μοιρών σε ανάλυση 8Κ. Η κάμερα έχει επίσης τροποποιηθεί για να αντέχει σε σκληρές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της υπεριώδους ακτινοβολίας, των ακραίων θερμοκρασιών και των μικρομετεωροειδών επιπτώσεων. Η ομάδα το προσάρτησε στο ρομποτικό βραχίονα Canadarm2, το οποίο κινείται γύρω από την εξωτερική δομή του σταθμού. 

Ο Jonathan Woods, εκτελεστικός παραγωγός της σειράς για το Time Studios (μία από τις οντότητες πίσω από το έργο, μαζί με τη NASA), δήλωσε:

«Η λήψη της Γης σε στερεοσκοπική μορφή 3D, μορφής 360 μοιρών από το διάστημα, έξω από τον διαστημικό σταθμό, δεν είχε δοκιμαστεί  μέχρι τώρα. Είναι πέρα ​​από συναρπαστικό και σουρεαλιστικό να βλέπεις αυτό να συμβαίνει, γνωρίζοντας ότι το όνειρο για αυτό το φιλόδοξο έργο ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια το 2015 ».

Τα επεισόδια 3 και 4 θα είναι διαθέσιμα αυτό το φθινόπωρο και το χειμώνα, αντίστοιχα, σε κινητή μορφή 360 μοιρών σε συσκευές με δυνατότητα 5G μέσω κορυφαίων εταιρειών σε όλο τον κόσμο, όπως LGU+ στη Νότια Κορέα, KDDI στην Ιαπωνία, Orange στη Γαλλία και Deutsche Telekom στη Γερμανία Ε Θα είναι επίσης διαθέσιμα ως πλήρως συναρπαστικές εμπειρίες VR στο ακουστικό Oculus Store for the Rift, το Quest και το Quest 2 .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *