Η Tesla υποβάλλει αίτηση για να γίνει προμηθευτής ενέργειας στο Τέξας

Η Tesla υποβάλλει αίτηση για να γίνει προμηθευτής ενέργειας στο Τέξας

Όταν η Tesla άρχισε να χτίζει ένα μυστικό έργο αποθήκευσης ενέργειας 100 megawatt στο Angleton του Τέξας, μια πόλη περίπου 40 μίλια νότια του Χιούστον, υπήρχαν ερωτήματα σχετικά με το τι σχεδιάζει να κάνει η εταιρεία με τις εγκαταστάσεις. Τώρα ξέρουμε.

Σύμφωνα με μια αίτηση που κατέθεσε η εταιρεία στην κρατική Επιτροπή Κοινής Ωφέλειας, η Tesla θέλει να πουλήσει ηλεκτρική ενέργεια απευθείας στους καταναλωτές στο Τέξας. Η Tesla Energy Ventures, μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της αυτοκινητοβιομηχανίας, έκανε την κίνηση στα μέσα Αυγούστου.  Εάν εγκριθεί, η εταιρεία θα μπορούσε να ξεκινήσει την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στους κατοίκους ήδη από τον Νοέμβριο.

Η Tesla έχει κατασκευάσει έργα αποθήκευσης ενέργειας κοινής ωφέλειας σε διάφορα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αυστραλίας και της Καλιφόρνιας, αλλά μέχρι στιγμής έχει αποφύγει την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας που αποθηκεύεται σε αυτές τις εγκαταστάσεις απευθείας στους καταναλωτές. Αντίθετα, τείνει να συνεργάζεται με παρόχους βοηθώντας τους στις ανάγκες αποθήκευσης.

Αλλά αυτό συνέβη πριν από το κρύο του Φεβρουαρίου που άφησε μεγάλο μέρος του Τέξας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για μέρες. Όταν το ηλεκτρικό δίκτυο απέτυχε, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος είχε πρόσφατα φύγει από την Καλιφόρνια για το Lone Star State, πήρε στο Twitter για να χλευάσει το Συμβούλιο ηλεκτρικής αξιοπιστίας του Τέξας (ERCOT). “Δεν κερδίζω αυτό το R”, είπε για τον μη κερδοσκοπικό όμιλο, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου το 90 τοις εκατό του ηλεκτρικού δικτύου του Τέξας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *