Η Amazon εργάζεται σε μια επιλογή buy-now-pay-later

Η Amazon εργάζεται σε μια επιλογή buy-now-pay-later

  

H Amazon μπαίνει στην buy-now-pay-later . Η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Affirm, έναν σημαντικό παίκτη στο χώρο του BNPL. Σύντομα, οι πελάτες στο ταμείο θα δουν την επιλογή να πληρώνουν σε μια σειρά μηνιαίων δόσεων για αγορές αξίας 50 $ και άνω. Σε δήλωσή τους, οι εταιρείες δήλωσαν ότι έχουν ήδη αρχίσει να δοκιμάζουν τη λειτουργία με “επιλεγμένους πελάτες”. Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι μπορεί να δουν αυτήν την επιλογή νωρίς ή σε ποιες αγορές. Οι εταιρείες δεν ανέφεραν επίσης πότε αυτή η δυνατότητα θα επεκταθεί ευρύτερα. 

Όσον αφορά τους οικονομικούς όρους, οι εταιρείες υπόσχονται στη δήλωσή τους: “Όπως πάντα, κατά την επιλογή της Affirm, οι καταναλωτές δεν θα χρεώνονται καθυστερημένα ή κρυφά τέλη.” Ένας εκπρόσωπος της Amazon είπε  σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι οι πελάτες πρέπει να συμφωνήσουν σε  ελαφρύ πιστωτικό έλεγχο κατά το ταμείο. Οι οικονομικοί όροι που προσφέρονται εξαρτώνται τόσο από το πιστωτικό ιστορικό του ατόμου όσο και από την τιμή αγοράς, είπε. Ανάλογα με τον πελάτη και την αξία της παραγγελίας τους, ενδέχεται να προσφέρονται οπουδήποτε από ένα πρόγραμμα πληρωμής τριών έως 48 μηνών, με τόκους που κυμαίνονται από 0% έως 30% APR.

Ένας εκπρόσωπος της Affirm πρόσθεσε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι ό, τι τόκοι πληρώνουν οι καταναλωτές σχετικά με αυτά τα δάνεια, συμφωνούν με αυτά τα επιτόκια εκ των προτέρων και ότι οι τόκοι δεν περιπλέκονται. 

Η κίνηση έχει νόημα για την Amazon και είναι αναμφισβήτητα καθυστερημένη. Πολλές άλλες μάρκες και λιανοπωλητές προσφέρουν ήδη επιλογές buy-now-pay-later , με το CNBC να σημειώνει ότι το Affirm εξυπηρετεί ήδη περισσότερους από 12.000 λιανοπωλητές, συμπεριλαμβανομένης της Walmart. Πρόσφατα, επίσης, η Square πλήρωσε 29 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το Afterpay, έναν άλλο γίγαντα σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο χώρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *